Két és fél napig tartott a Budakeszi úton egy meghibásodott vízvezeték cseréje, ezzel Budakeszi és térségében lakó sok tízezer embernek keserítették meg az életét. A mindössze két sávos úton csak egyet lehetett használni. Óriási dugó alakult ki a nyugat-budai agglomerációban. Friss hír, hogy csütörtök délután megszűnt a forgalomkorlátozás. Budakeszi polgármestere azt állítja, hogy nem megfelelően kezelte a Vízművek a csőtörés ügyét.

Budakeszi polgármestere, Győri Ottilia megelégelte, hogy egy csőtörés miatt napokig ellehetetlenül a település és a teljes nyugat-budai agglomeráció közlekedése. Azon is felháborodtak a környéken élők, hogy a Vízművek nem „sürgős” minősítéssel rendelte meg a munkát.

Láthatóan a Vízműveknél érintett vezető nem közlekedik a Budakeszi úton, sőt nem is ismeri megfelelően Budapestet különben eszébe sem jutott volna „normál”, azaz ráér jelzéssel kiadni a munkát egy olyan kulcsfontosságú bevezető úton, mit a Budakeszi út, ahol naponta tízezrek araszolnak be a városba.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csütörtökön újabb levelet ír a Vízművek vezetőjének Győri Ottilia és a főpolgármester közbelépését is kéri a budakeszi képviselő-testület. A csütörtöki ülésen ugyanis egyhangú szavazással úgy döntöttek, hogy felkérik Budakeszi polgármesterét, Győri Ottiliát, hogy írjon újabb levelet a Fővárosi Vízművek Zrt. megbízott vezérigazgatójának és Karácsony Gergely főpolgármesternek a Budakeszi úti csőtörés és útlezárás ügyében – írja a Budakeszi Hírmondó.

A képviselő-testület arra hatalmazta fel a polgármestert, hogy kérjen magyarázatot és személyes felelősségre vonást a két és fél napon át közlekedési káoszt okozó ügykezelés miatt a cég vezérigazgatójától, illetve a főpolgármestertől.

A budakeszi önkormányzat szerdán az alvállalkozó Kft. vezetőjétől úgy értesült, hogy a fővárosi szolgáltató vállalat azonnali besorolás helyett, “normál” besorolással rendelte meg a a Budakeszi úti csőtörés kijavítását, a burkolat helyreállítását – írja a helyi lap.

Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon megírtuk, hogy egy csőtörés miatt teljesen elesett Budakeszi. Figyelemreméltó, hogy a mellékutcák is beálltak, így kedden mindenki megtapasztalhatta, mi történik akkor, amikor sokezer ember, autó és rengeteg busz egyetlen keskeny úton akar bejutni a fővárosba.

A budakesziek kedden azt is megláthatták milyen lesz hamarosan egy normál hétköznap a városuk az egyre több autó miatt. Budakeszi közlekedése csődöt mondott, sok ezren pedig nagyon elkéstek. Óriási volt a felháborodás a környéken, a polgármester ezt nem hagyhatta szó nélkül, hiszen ezt a hanyagságot nem lehet megtenni sok tízezer emberrel.

Kiemelt kép: Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere