Ahogy arról korábban az atv.hu is beszámolt, február elején jelent meg a hír, miszerint Novák Katalin tavaly áprilisban a pápalátogatás apropóján kegyelmet adott a bicskei gyermekotthonban történt szexuális bántalmazást eltussolni próbáló volt igazgatóhelyettesnek, K. Endrének. 

Dagadt a botrány

A hír megjelenése után egyre nagyobb lett a botrány, az ellenzéki pártok Novák Katalin azonnali lemondását követelték. Közben a köztársasági elnök tanácsadói sorra otthagyták a testületet, először  Gundel Takács Gábor műsorvezető, aki egy hosszú Facebook-posztban magyarázta el, hogy miért döntött így. Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

Sorra léptek ki a tanácsadók

Aztán Lackfi János költő és Szörényi Levente is bejelentette, hogy nem kívánnak a továbbiakban az államfő tanácsadói testületének tagjai lenni. A legendás zeneszerző levelében azt is megírta Novák Katalinnak, hogy fontolja meg, a továbbiakban ki tudja-e fejezni a nemzet egységét, fontolja meg lemondását.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Lemondott Novák Katalin

A köztársasági elnök másnap megszakította dohai hivatalos látogatását és délután bejelentette lemondását. Beszédében elismerte, hogy hibázott, amikor aláírta K. Endre, a bicskei gyermekotthon volt igazgatójának kegyelmi kérvényét. K. Endre volt az az ember, aki pedofil főnökének segített eltussolni az ügyét és az áldozatokat zsarolással vette rá, hogy vonják vissza a rendőrségi feljelentésüket.

Csalódott Gundel Takács Gábor

Gundel Takács Gábor, péntek reggel, az ATV Start című műsorának vendége volt, ahol elmondta, hogy nem szokott részt venni politikai vitákban, és a jövőben is ehhez szeretné tartani magát. Mint mondta, az üggyel kapcsolatban már közzétett egy Facebook-posztot, és a részéről lezártnak tekinti a dolgot. A műsorvezető arról is beszélt, hogy nagyon nagy csalódás ez a történet sokféle szempontból is számára.

Mindenben politika van

„A csalódásom az, hogy hiába akar az ember ingyen, bérmentve, jóhiszeműen, segítő módon hozzátenni a társadalomhoz, a politika sarából mindig fröcsög rád és mindig lesznek olyanok, akik elküldenek valahova. Hol az egyik oldal, hol a másik oldal. Nagyon nehéz közszereplőként ügyeket vállalni, mert valaki biztos, hogy elkezd majd téged szentségelni és rettenetes üzeneteket küld”.

Levelet írt Novák Katalinnak

Hozzátette, egyetértett azzal, hogy Novák Katalin köztársasági elnök lemondott a posztjáról. Végül elárulta azt is, hogy írt Novák Katalinnak egy másfél oldalas levelet, de ennek a tartalmát nem árulta el, kiemelte, „ez kettőnk dolga”. Azt viszont kiemelte, hogy választ nem kapott a köztársasági elnöktől.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: