Rendezvény miatt lezárják a Hősök terét, a Kós Károly sétányt és az Állatkerti körutat pénteken 18 órától várhatóan 19.30-ig, a résztvevők létszámától függően szakaszosan lezárhatják a Dózsa György utat és az Andrássy utat is.

20E busz

A Dózsa György út lezárása esetén a 20E autóbusz módosított útvonalon jár: nem érinti a Hősök tere megállót, helyette a 70-es trolibusz Olof Palme sétány és a 901-es busz Kacsóh Pongrác út megállóiban áll meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Trolik menetrendje

A 30-as, 30A, a 75-ös, 79-es és a 230-as járatok a Hermina út felé terelve közlekednek: a Hősök tere, a Benczúr utca és a Damjanich utca-Dózsa György út megállók helyett a 70-es és a 72-es trolibuszok érintett megállóiban állnak meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Andrássy út

Az Andrássy út lezárása esetén a 105-ös és a 210-es autóbusz a Bajza utca és a Hősök tere helyett a 72-es trolibusz Bajza utca-Rippl Rónai utca és a Honvédkórház megállóiban áll meg.

Tüntetés lesz a Hősök terén

A kegyelmi ügy miatt Baukó Attila, azaz Azahriah, Pottyondy Edina, Osváth Zsolt, Gulyás Márton, valamint a Nemakarokbeleszólni, a Jólvanezígy és a Fókuszcsoport készítői tüntetést tartanak február 16-án, pénteken este hat órakor a Hősök terén. Az eseményhez már több mint 100 ismert ember csatlakozott.

Ez az oka a tüntetésnek

„Nagyon nincs rendben, hogy a magyar közélet uszításból, gyűlöletkeltésből, karaktergyilkosságokból áll. És ha ez nem lenne elég kiábrándító, az is kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén szabadon engedtek egy embert, aki aktív segítője volt egy gyermekbántalmazó erőszaktevőnek. Elnöki kegyelemmel szabadult, erkölcsi bizonyítványt kap, bármikor újra gyerekek közelében dolgozhat” – írták a szervezők.

Több tízezer résztvevőre számítanak

A kedden bejelentett kezdeményezéshez már több tízezren csatlakoztak a közösség oldalakon. A Facebook-esemény jelenleg már 44 ezer érdeklődőt számol. A tüntetés sikerének kulcsa az lehet, hogy a kezdeményezés olyan emberektől indult ki, akik hatalmas tömegek megmozgatására képesek a közösségi médiában.

Iványi Gábor is üzent

Üzenetet küldött a pénteki tüntetés szrvezőinek és résztvevőinek Iványi Gábor: „Nincs annál megrendítőbb, mint ha kiszolgáltatott gyermekeket bántalmaznak azok, akiknek szeretni, védelmezni, oktatni, támogatni kellene őket, akik szülőként vagy nevelőként élnek vissza a hatalmukkal.” – fogalmazott a metodista lelkész.

A lelkipásztorok felelőssége

A lelkész szerint lelkipásztorként és vallási vezetőként különösen szomorúvá teszi az, ha egyházi emberek nem érzik át az ilyen helyzetek elfogadhatatlan súlyát, nem tesznek meg minden tőlük telhetőt az ilyen esetek megelőzésére.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció