A Mercedes terepjárós nő azt gondolta neki mindent lehet, vélt igazságot is oszthat a sztrádán, ha móresre tanít egy kisteherautóst. Szerencsére az egészet felvették videóra, semmit sem tudott letagadni a gazdag nő. Most nagy bajba került, mehet a börtönbe. Az esetről készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Túl lassúnak gondolta

A nő még tavaly november 11-én, a reggeli órákban az M5-ös autópálya lajosmizsei felhajtóján haladt, amikor úgy gondolta, hogy az előtte, azonos irányban közlekedő kisteherautó sofőrje túl lassan hajtott, ezért a távolsági fényszóróval többször rávillantott. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elengedte a Mercit

A kisteherautót vezető férfi a felhajtóról az autópálya külső sávjába sorolt, a nő pedig a belső sávba áttérve balról előzni kezdett – számol be a részletekről az Infostart.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Üvöltözni kezdett

A tehergépkocsi mellé hajtott, és lehúzva a jobb oldali ablakot kiabálni kezdett, majd az előzött és részben áttért a külső sávba, majd legalább ötször indokolatlanul fékezett.

Büntetőfékezett

A teherautó sofőrje csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy fékezett, illetve járművét a leállósáv felé kormányozta. De a Mercedest vezető nőnek nem volt elég, és miután így haladtak tovább, ismét büntetőfékezett.

Közvetlen veszély

A vádirat szerint a nő szándékosan megszegte a KRESZ szabályait, a sértett életét, testi épségét szándékosan közvetlen veszélynek tette ki. A tárgyaláson a fiatal nő elismerte a tényállást és büntetőjogi felelősségét is, azzal indokolta a büntetőfékezést, hogy ideges volt.

Egy év felfüggesztettet kapott

A Kecskeméti Járásbíróság közúti veszélyeztetés bűntette miatt egy év – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – börtönre ítélte, valamint másfél évre eltiltotta a járművezetéstől. Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosításért, míg a vádlott és a védője enyhítésért fellebbezett.

Berki Krisztiánt elítélték

Idén júliusban a bíróság egyrendbeli közúti veszélyeztetésért és egyrendbeli rongálásért kimondta Berki Krisztián a TV2 volt műsorvezetőjének bűnösségét. Két év szabadságvesztésre ítélték, négy év próbaidőre felfüggesztve, emellett két évre elvették a jogosítványát és 625 ezer forintos pénzbüntetésre is ítélték a büntetőfékező celebet. IDE KAPCSOLÓDIK: Berki Krisztián bűnös! Büntetőfékezése miatt 2 évet kapott, elvették a jogsiját és fizetnie is kell, a celeb mégis szabadlábon távozhatott

Összeütköztek

Berki Krisztián büntetőfékezése miatt a menetrend szerinti járat nem tudott időben megállni, és a busz összeütközött a celeb autójával. Az autóbusz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést.

Előre repültek az utasok

Berki Krisztián végig azt állította, hogy ő semmilyen szabályszegést nem követett el, pedig az ügyészség még egy videót is közzétett a veszélyes fékezéséről. A büntetőfékezés miatt a busz utasai előreestek, a busz pedig belecsapódott Berki autójába. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. Személyi sérülés szerencsére nem történt.

Betonfalnak csapódott

Júliusban írtuk, hogy nem tetszett egy Dacia sofőrjének valami az úton az M3-as bevezetőjén ezért a fékbe taposott, hogy megbüntesse a mögötte szabályosan haladó autóst, aki emiatt betonfalnak csapódott.

Egyszerre soroltak ugyanabba a sávba

Az M3-as autópálya bevezető szakaszán a Hungária körút irányába közlekedett két autó július 21-én korán reggel. Egyikük a belső sávból, másikuk a külső sávból egyszerre sorolt be a középső sávba. A két autó közel volt egymáshoz, de nem ütköztek össze.

Fékbe taposott a Dacia sofőrje

A Peugeot ezután a középső sávból tovább sorolt a belső sávba, ekkor a Dacia sofőrje visszavágott elé, majd hirtelen szándékosan vészfékezte járművét, így akarta megbüntetni a Peugeot vezetőjét a korábbi manőverért.

Elrántotta a kormányt

A Peugeot-t vezető férfi elrántotta a kormányt, hogy elkerülje az ütközést, de megcsúszott, és a betonfalnak ütközött. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Eljárást indítottak a büntetőfékező ellen

A Daciát vezető, büntetőfékező 38 éves K. Krisztián ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást; a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, és bevonták a jogsiját, vélhetően ugyanez vár az Abonynál büntetőfékező férfire is.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt az M5-ön büntetőfékező Mercedes

Kiemelt kép: illusztráció, Berki Krisztián