A Tisza-tó egyik szabadstrandján, fürdőzés közben tűnt el egy 20 éves rendőr. Kollégái reménykedve imádkoznak, hogy élve megtalálják a fiatal férfit.

Eltűnt egy rendőr

Egy huszonéves rendőrt keresnek a Tisza-tóban, aki a helyi fizetős szabadstrandon, az egyik bója körül tűnt el csütörtökön fürdőzés közben. A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők is a csónakokkal keresik a férfit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Zárva van a strand

Csütörtök reggel a szocikk.hu azt írta, az eltűnt férfi azóta sem került elő, így jó eséllyel a mai napon nem nyit ki a strand.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Imádkoznak érte

„Amíg nem találják meg holtan, van helye az imának is ám! Istenem, kérlek segíts a földi angyaloknak, hogy életben találják meg őt!” – írja a Zsaruellátó Facebook oldala.

Önkéntesek is keresik

A rendőrök egyenként imádkoznak kollégájukért. A közösségi oldalon több egyenruhás jelezte, hogy csatlakozik a kereséshez. Az egyik hozzászóló, aki a strand mellett lakik, azt írja, már több önkéntes is csatlakozott a csapathoz, egyelőre eredménytelen a kutatás.

A Dunába mentek fürdeni

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szerdán eltűnt a Dunába egy 16 éves lány Visegrádnál. 7 éves húgával és a szomszédban élő 14 éves kisfiúval mentek fürdeni. Egy üzemi területen, fürdeni tilos szakaszon mentek be a vízbe

Két napja keresik

A dunai vízirendőrök és a katasztrófavédelem búvárai hajókkal, helikopterrel és szonárral kezdtek az eltűnt lány keresésébe, de még nem találták meg. A Blikknek a városban sikerült megtalálnia a gyerekek családjait, de csak a fiú szülei voltak képesek beszélni a történtekről.

A szülők tudta nélkül mentek a Dunához

„Semmit nem tudtunk arról, hogy a gyerekek a partra indulnak. Csak annyit mondtak, hogy sétálni, csavarogni mennek egy kicsit. Nagyon jóban vannak egymással, minden nap ezt szokták csinálni. Azt hittük, most is csak a focipályára, vagy a boltba mentek. Óránként mindig felhívom a fiamat, hogy merre járnak, ekkor mondta telefonon a rossz hírt” – mondta a Blikknek a 14 éves fiú édesanyja.  

Nem tudtak úszni

A 14 éves fiú a kislány nővérét már hiába kereste. Amint kijött a vízből, már hívta is a segélyhívót. Az asszony szerint ez volt az első alkalom, hogy bemerészkedtek a vízbe. A gyerekek úszni sem tudtak biztonsággal.

A háború elől menekültek

Mindkét család az ukrán háború elől menekült Magyarországra. Pár hónapja érkeztek, a szülők az egyik helyi szállodában dolgoznak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet

Tragédia a szigetcsépi szabadstrandon: elmerült a vízben és meghalt egy 20 éves férfi

Kiemelt kép: Tisza-tó (illusztráció) – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu