Döbbenetes, ami csütörtök este történt a Keleti pályaudvaron. A Kálmán Imre Euronight vonaton olyan meleg volt, hogy egy gyermek rosszul lett, az egyik utas bepánikolt és kitörte az ablakot. Ezután rendőrségi eljárás indult, de úgy, hogy az utasokat továbbra is a forró vonaton tartották. Az egyik utastól Messenger üzenetet kaptunk, részletesen leírja, hogy mi történt velük.

Pánik a forróság miatt

Csütörtök este 20:40-kor kellett volna elindulnia München-Zürich irányába a Kálmán Imre Euronight vonatnak. Eleinte minden rendben alakult a Keleti pályaudvaron, de a nagy forróság pánikot okozott. Egyik olvasónk így fogalmazott az esettel kapcsolatban:

Rosszul lett a melegben egy kislány

A vonatnak menetrend szerint 20:40-kor kellett volna elindulnia Keleti pályaudvarról, de a vonattal közben történt egy apróbb, több órás helyszínelést eredményező baleset. Az egyik kocsiban egy kislány rosszul lett, mert olyan meleg volt a vonatban.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Bepánikolt utas

Az egyik utas bepánikolt és kitörte a vagon az ablakát. Ezt követően az utasokkal teli szerelvény egy részét kihúzták, hogy a sérült kocsit kisorozzák a szerelvényből, majd a rendőrség megérkezése után az utasokat leszállították a vágányok között.

Forró vágányok

Órákkal később, éjfél előtt a forró vágányokon várakozó kocsikat a MÁV elkezdte hűteni az állomási fűtő-hűtő berendezésével. Olvasónk szerint a MÁV-tól semmilyen tájékoztatás nem kaptak, hogy ha egyáltalán elindul a vonat akkor mikor indul.

Óriási késés

A rendőrség azt az információt adta nekik, hogy körülbelül hajnali 4-kor indulhat a vonat egészen Salzburgig (Eredetileg München-Zürich felé ment volna). A vonat végül hajnali 4-kor elindult, vagyis 7 órás késéssel gurult ki a szerelvény a pályaudvarról

Nem várt az osztrák mozdonyvezető

Menet közben kiderült, hogy az előzetes tájékoztatással ellentétben csak Hegyeshalomig megy a vonat, mert az osztrák mozdonyvezető nem várta meg a sokat késő szerelvényt.

Szűkszavú a MÁV

A MÁV a közösségi oldalán szűkszavúan csak így számolt be az esetről: „Csütörtök este a Keleti pályaudvarról 20:40-kor Münchenbe induló Kálmán Imre EuroNight (EN 462) járműhiba miatt várhatóan 80 perces késéssel közlekedik.”

Levegő sem volt

A poszt alatt több hozzászólás érkezett. Van aki azt írja: „Köszönjük MÁV az aszalást és hogy a kitört ablakért még ti hívtok rendőrt miután gyerekek tartózkodtak a kocsiban és konkrétan levegő se volt.” Volt aki erre azt írta, hogy a kitört ablak károkozásnak minősül, ezért kellett rendőrt hívni. Egy másik hozzászóló arról írt, hogy A MÁV-tól azt a tájékoztatást kapta, hogy kárigényét benyújthatja a több, mint 35.000 Ft-os jegyekre.

Kiemelt kép: illusztráció