Ahogyan azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta Kunetz Zsombor orvosszakértő arról írt a közösségi oldalán, hogy komoly bajban van a kistarcsai Flór Ferenc Kórház. Bejegyzésében kifejtette, az intézmény egyik belgyógyászati osztálya az I-es Belgyógyászat endokrinológia, anyagcsere és diabetológiai osztály teljesen leáll, míg a másik három belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenteorológia) csak erősen csökkentett kapacitással tud működni. Az ügyben most az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) is megszólalt.

Biztonságban a betegellátás

Kunetz Zsombor posztjával kapcsolatban a Telex kereste fel az Országos Kórházi Főigazgatóságot, onnan pedig az az információ érkezett, hogy a betegellátás biztonságban van az intézményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt mondja a főigazgató

A főigazgatóság a válaszában azt írta „A Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban az ellátásra jelentkező diabetológiai betegek nagy száma miatt jelenleg a belgyógyászati osztály megerősítése zajlik diabetológiai profillal, (…) tévesen jelent meg, hogy három másik belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia és gasztroenterológia) csak erősen csökkentett kapacitással tud működni”

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Teljes kapacitás

A főigazgatóság azt is kiemelte, hogy a a valóság az, hogy nem három, hanem másik négy belgyógyászati osztály (angiológia, kardiológia, gasztroenterológia, általános belgyógyászati osztály) teljes kapacitással működik. „Az endokrinológia és a diabetológiai osztály részben az átszervezés miatt ideiglenesen szünetel” – mondták a lapnak, továbbá közölték:

Átszervezés van

„Az endokrinológiai szakma alacsony fekvőbeteg-ellátás igényű, a szakma súlypontja áthelyeződött a járóbeteg-ellátásra, ami a továbbiakban is zavartalanul működik endokrinológiai és pajzsmirigy szakrendelés formájában a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházban.”

Nem tudnak aludni

Ahogy nyáron írtunk róla, a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban annyira hangos a légkondi, hogy a környéken lakók nem tudnak tőle aludni. A berendezés már hónapok óta hangos robajjal működik, a közeli lakóparkban élők (ami eredetileg a kórházi dolgozóknak épült, most is sokan laknak közülük ott) arra panaszkodnak, hogy képtelenség tőle nyugodtan aludni.

Képtelenség nyitott ablakkal aludni

Az egyik lakó elmondása szerint a kórház felső emeletén lévő császárműtőt hűti a tetőn lévő berendezés, ami annyira zajos, hogy a házban élőket nagyon zavarja. Az RTL Híradónak elmondták, már télen is lehetett hallani, ám a nyári időszakban, amikor nyitva voltak az ablakok, elviselhetetlen volt a zaj.

Levelet írtak

A riportból kiderült, hogy a lakók levelet is írtak már a kórháznak, ám érdemi válasz egyelőre nem érkezet. Az RTL úgy tudja, a kórházvezetés először saját hatáskörében vizsgálta a panaszt, a főigazgató ezután kezdeményezett hatósági vizsgálatot.

Megszólalt egy neurológus

A Híradónak nyilatkozó neurológus szerint a pihentető alvás hiánya magas vérnyomást és fejfájást is okozhat. Mint mondja a jó alváshoz sötét, hűvös és csend szükséged, ha ebből legalább kettő nem adott hosszabb távon, akkor annak akár komoly egészségügyi következményei is lehetnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kistarcsa Kórház – Forrás: RTL Klub