Villogó rendőrautók lepték el Szentendrét szerda reggel. Több illegális bevándorlót kapcsoltak le a településen. A rendőri intézkedés miatt teljesen beállt a 11-es út forgalma. Közben egy baleset is nehezíti a közlekedést. 

Illegális bevándorlókat fogtak

Szerda reggel bedugult a 11-es út Budapest felé vezető oldala. A helyiek beszámolója szerint reggel 5-kor illegális bevándorlókat fogtak el a rendőrök. Az egyik lakossági fórumon azt írták, Szentendrén, a Bükkös-patak Budapest felé menő buszmegállóban történt az elfogás. „Egy csapat bevándorló hasalt a buszöbölben, a földön”. 

Óriási a dugó

Emiatt akkora torlódás alakult ki a 11-es úton, hogy Szentendre belterületén egy órát araszolt az autók. Mások azt jelezték, hogy Leányfalutót Papszigetig jutottak el egy óra alatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Dühöngtek az autósok

Az autóban ülők a közösségi oldalon dühöngtek, többen nem értették, hogy a rendőri intézkedés miért tart órákig és 3 órával az elfogás után miért nem lehet még mindig közlekedni. 

Egy baleset is történt 

Közben az utinform.hu azt írja: „Baleset miatt van órási torlódás a 11-es főúton, Szentendrén, a Bükkös pataknál. A főváros felé tartók több km hosszan lépésben haladnak, annak ellenére, hogy a sérült járművek a 20-as km közelében a másik oldalon állnak. A menetidő növekedés több mint egy óra”. 

Napok óta szívnak a régió lakói

A Dunakanyarban élők napok óta bosszankodnak, szerintük az almúlt napokban a szokásosnál is hosszabb idő alatt tudnak bejutni Budapestre. A mintegy 50 ezer lakosú régió számára napi problémát jelent, hogy minden hétköznap reggel a korábbinál nagyobb a dugó, mert a Vasúti villasornál a lámpa nem volt jól beállítva a lámpa. 

Rosszul működnek a lámpák

Kedden hivatalosan is kérték a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt-nél a lámpák működésének átvizsgálását. A közútkezelő azt ígérte, felülvizsgálják a lámpák működését, így remélhetően nemsokára ez a probléma is megoldódik. 

Orbán Viktor a migránsokról beszélt 

128 ezer „betörési kísérletet” – illegális határátlépést –, akadályoztak meg az egyenruhások idén eddig Magyarország déli határainál – közölte Orbán Viktor a parlament őszi ülésszakának nyitónapján elmondott beszédében. 

Támadják a határvadászokat

Tájékoztatása szerint a határvadászok elleni támadások mindennaposak, eddig 168 súlyos támadás történt, több rendőr megsérült. A migránsok erőszakossága egyre nő, az elmúlt napokban éjjel már automata fegyverekkel lőttek a szerb-magyar határt védőkre. – Ezzel a migránsok átlépték a Rubicont – fogalmazott Orbán Viktor.

Ezt akarja Brüsszel

A kormányfő a beszámolóval együtt hangsúlyozta, hogy a magyar kormány és Brüsszel között a migrációról szóló vita így ősszel is folytatódik, sőt „mélyül és szélesedik”. Hiszen – értelmezése szerint – Brüsszel ezeket a migránsokat akarja ránk kényszeríteni. – Ez olyan őrült gondolat, amit józan ésszel nem is tudunk elfogadni – fogalmazott egy nyári uniós döntésre, „migrációs paktumra” hivatkozva.A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: police.hu