Leégett Babos László festőművész meglódi háza. A festőművésznek nem esett baja, de a tűz az egész házra átterjedt. A család most segítséget kér, hogy tovább tudjanak lépni a drámai eseményeken.

Sokan segítenek

Ahogy arról a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk, hatalmas füstre és lángokra lehetett figyelmes Maglód kertvárosa, hiszen leégett Babos László festőművész háza. A drámai képeket az eset után fia, Babos Zsili Bertalan osztotta meg pár nappal később annak reményében, hogy szerencsétlenül járt édesapján segíteni tudjon. A felhívásra máris rengetegen reagáltak, és sok pénz és adomány össze is gyűlt 3 nap leforgása alatt. A pusztító tűz a garázsban keletkezett, és rendkívül gyorsan átterjedt a ház többi részére.

Kiköltöztették a szomszédokat

A monori és a fővárosi hivatásos, valamint a gyömrői önkéntes tűzoltók eleinte hat, később már nyolc vízsugárral oltották a tüzet, miközben a környéken lakók testi épsége érdekében az ingatlan környezetét százméteres körzetben lezárták, az érintett épületekből mintegy negyven embert kísértek a területen kívülre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Így néz ki a ház a tűz után:

Fotó: RTL

Nem tudta megakadályozni

Babos László épp az autóját szerelte péntek délután, amikor a baj történt. Hidegindítóval fújt a motortérbe, de egy kipattanó szikra tüzet okozott. Először elkezdett égni a motortér, ráborított egy szőnyeget, onnantól elterjedt a láng – mondta a festőművész fia, Babos Bertalan az RTL Híradónak.

Minden darabokban

Csak néhány rajz és grafika darabja maradt meg a rengeteg műalkotásból, amit Babos László készített 60 év alatt. Most is egy kiállításra készült. „Festményeket, meg szobrokat csináltam mostanában, de hát azok is… most darabokban láttam” – mondta az RTL Híradónak az idős festőművész, aki azt sajnálja a leginkább, hogy a szerszámait is elnyelte a tűz, így még dolgozni sem tud.

Nem maradt semmi

Nem maradt semmije, csak a munkásruhája és a telefonja a kezében!  – kezdte a festőművész fia, aki azt is elmesélte, hogy az egész öröksége a lángok martalékává lett, és azt fontolgatja, hogy porig romboltatja a még alig-alig álló falakat, és úgy ahogy van, túlad rajta. Zsili egyébként a gyönyörű Rókusfalvy Lili műsorvezető férje, Rókusfalvy Pál veje – írja a Bors.

Segít a család

Rengeteget segít az egész család, és Pali is jó fej, de ezt most a Babos család intézi. Apám és Pali egyébként nagyon más emberek – vallotta be Rókusfalvy veje. Zsili egyébként kimentett pár kormos mementót a házból, hogy Lilivel közös gyermekeiknek, az 5 és fél éves Boldinak és a kétéves Pankának, akik ha kicsit nagyobbak lesznek, megmutathassa majd őket.

Segítségkérő poszt:

Fáj neki a veszteség

Lilinek és a gyerekeknek csak fotón mutattam meg, milyen pusztítást végzett a tűz, apám pedig meghúzza magát addig felváltva nálunk, vagy a húgomnál – folytatta Babos, művésznevén Zsili, aki hozzátette, hogy érzelmileg is nagyon fáj a veszteség, hiszen a gyerekkori emlékei is porig égtek a tűzben. Oda a családunk múltja, jelene és jövője.

Viccelődik

Szörnyű és szívszorító látvány apám szobrait is látni, ahogy minden megsemmisült. Pótolhatatlan veszteség, sokkoló. Fél évszázada lakott a családi házunkban, így jó pár festményt, szobrot, megannyi értékes tárgyat halmozott fel. Ő egy igazi „bohém művész” egyébként, és most is mintha fel sem fogta volna, csak viccelődik ezen! – mesélte a szintén művész Zsili.

Kiemelt kép: Rókusfalvy Pál és lánya, Lili – Forrás: YouTube