Beindították a hóágyúkat a Normáfán, így újra lehet szánkózni és sífutni. Az időjárás kedvezően alakul, a tervek szerint a Normafa Part március 15-ig üzemelteti a pályát. 

Beindultak a hóágyúk

Január végére ismét kedvezően alakult a hőmérséklet, így a Normafa Park üzemeltetői újra be tudták indítani a hóágyúkat, amelyek segítségével behavazták a szánkó-, illetve a sífutópályát. Mostantól mindkét pálya este 10-ig világítás mellett használható.

Elkészült a szánkópálya

Egy kis természetes hó is hullott, de a hóágyúk már napok óta nem pihentek. A szánkózó terület már hétfő délutánra elkészült, a sífutók keddtől vehetik birtokba a kb. 800 méter hosszú nyomvonalat.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hóágyú a Normafán

Forrás: Facebook/Normafa Park

Este 10-ig lehet menni

A Normafa Park tájékoztatása szerint a klasszikus és skating nyomot is fektettek. A teniszpályán megszokott gyakorló csíkok is vannak, a pályát este 10-ig kivilágítják. Mindenkit kérnek, hogy kizárólag sífutó felszerelésben használják a sífutópályát! Szánkóval, csúszkával a játszótér alatti szánkópálya használható – írja a sielok.hu. 

Ingyen használhatják 

A szánkópálya használata ingyenes, a sífutópálya is jelenleg ingyenes, de ez a későbbiekben változhat. Felszerelést a nemrégen átadott Vasas Síházban lehet bérelni, hétközben 14 és 18 óra, hétvégén 10-18 óra között.

Este 10-ig lehet menni

Forrás: Facebook/Normafa Park

Fél méteres a hó

A sífutópályán jelenleg a hó minősége kiváló, kb. 40-50 centiméter vastag. Az üzemeltetők abban bíznak, hogy a március 15-i pályazárásig, a „kokárdás sífutásig” jó minőségű pályákat tudnak biztosítani.

Videó a normafai pálya előkészítéséről

Kiemelt kép: Normafa Park – Forrás: Facebook/Normafa Park