Bombariadó volt a Népligetben, határozatlan ideig egyetlen jármű sem közlekedheett az autóbusz-állomásról. 11 óra után nemsokkal közölték, a hatósági zár véget ért, az autóbuszok rendje hamarosan visszaáll.

Lezárták a népligeti buszállomást

Bombafenyegetést kapott a népligeti autóbuszpályaudvar péntek délelőtt. A pályaudvart bizonytalan időre lezárták – írja a Voláninform. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Változik a menetrend

Az autóbuszok további intézkedésig a Népliget (park) sarkából, a metrópótló buszok Kőbánya-Kispest irányú megállóhelyéről indulnak. Keressétek a helyszínen lévő kollégáinkat. Megértéseteket köszönjük – írja a közlekedési társaság.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A Corvin Plázát is kiürítették

Ezzel egyidőben a Corvin Plázát is kiürítették a délelőtti órákban, tehát nem elképzelhetetlen, hogy ismét párhuzamosan fenyegettek meg robbantással különböző helyszíneket az országban.

Bombariadó a múzeumban

Bombariadó volt csütörtök este a Szépművészeti Múzeumban. A helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség, az épületet lezárták. Órákig tartott a múzeum átvizsgálása.

VIP tárlatvezetést tartottak volna

Csütörtök este 6-kor bezárt a múzeum a látogatók elől, későbbre le volt szervezve egy VIP-tárlatvezetés. A múzeumban egyébként nagyszabású Hieronymus Bosch–kiállítás zajlik épp.

Bombariadó a fővárosi plázákban

3 nappal ezelőtt, Budapesten, 6 bevásárlóközpontban volt bombariadó. A Westend, az Aréna Mall, az Árkád, a MOM és a Corvin Plázát fenyegették meg robbanó anyaggal. Az érintett plázákban hangosbemondóban mondták be, hogy mindenki hagyja el az épületet.

Bombariadó a vidéki plázákban

Ezzel egyidőban Győrben, Kaposváron, Miskolcon és Debrecenben is bombariadó volt, szintén a bevásárlóközpontokban.

A MÁV-ot is megfenyegették

Debrecenben, a MÁV Piac utcai területi igazgatóságának épületében is szintén bombariadó volt. Minden helyszínre e-mailbe érkezett a fenyegetés.

Szünetelt a jegyváltás

“A debreceni vasútállomás épületében a jegypénztár nem közelíthető meg bombariadó miatt elrendelt hatósági vizsgálat következtében, ezért szünetel a jegyváltás. Az utasok a vonatokon pótdíj nélkül válthatják meg a jegyeiket a vizsgálat végéig. Javasoljuk az online jegyvásárlást az ELVIRA vagy a MÁV mobilalkalmazás segítségével.A bombariadó a vonatközlekedést nem érinti” – írta közleményében a MÁV.

BRFK közlemény

“Országban több helyszín vonatkozásában érkezett bejelentés közveszéllyel fenyegetésről. A rendőrség bombakutatói a helyszíneken folyamatosan végzik a kutatásokat. Robbanóanyagot vagy robbantásra alkalmas eszközt nem találtak.”  – közölte az esetek után kedden a BRFK. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Volán Buszpályaudvar Népliget – Forrás: google/BPK montázs