A Velencei-tó partján teljesen üres a Korzó, annak területét október elején lekerítette az üzemeltető Gomi Kft. Most ismét borsot törnek a helyiek és a látogatók orra alá, úgy tűnik sorompókat fognak építeni az eddig ingyenes parkoló bejárataihoz. Szerdán elkezdték felszedni a térköveket, amikor a polgármester ezt megtudta, kihívta a rendőrséget. Ott jártunk ma a helyszínen. A térkövek felszedéséről készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

Sorompó épülhet

Sárga szalagot feszítettek ki a Velence Korzó parkolójának Spar felőli oldalán. Vélhetően sorompókat fognak ide építeni – mondta a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak az egyik büfés. Úgy tudja a parkoló is a Gomi Kft által üzemeltetett terület része, de nem érti, hogy azt eddig miért nem kerítették le, ha már a büféknél kerítést húztak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Spar felőli oldalon épülhet az első sorompó

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Felszedték a térköveket

“Ma újabb szerződésszegést követett el az üzemeltető, és ismét kárt tett a város vagyonában. Felszedte a térkövet és elkezdte lezárni a parkolót. Gerhard Ákos polgármester azonnal kihívta a rendőrséget, felkereste a helyszínt, ahol egyeztetett a rendőrség megjelent képviselőjével” – írják a város közösségi-oldalán. A térkövek felszedéséről készült videót a cikkünk alján lehet megnézni.

A rendőrség és az önkormányzat is csak néz

A rendőrség tulajdonképpen nem tehet semmit, ezért az önkormányzat birtokvédelmi eljárást kezdeményezett, és azonnali ideiglenes intézkedést kért a kerítés ügyében. Ennek az eredménye a héten meg kell, hogy érkezzen, a parkoló elzárása ügyében pedig feljelentést tettek a rendőrségen.

Lezárták a közterületet

A minap írtuk meg, hogy az üzemeltető azzal az indokkal zárta le a közterületet mindenki elől, hogy ott építési munkálatok folynak. A BudaPestkörnyéke.hu munkatársai szerdán ennek semmi nyomát nem látták a kerítésen kívülről.

Rácsok mögött a Korzó

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Pénzről lehet szó

Az egyik büféstől munkatársunk ma megtudta, hogy az üzemeltető szerintük a kerítéssel akarja felsrófolni az üzletek által fizetett hozzájárulási díjat. Van, aki 20%-os emelésről beszél. Az egyik büfés elmondta, hogy a szezononként 3 millió forintot fizet, most 3,6 milliót kérhetnek. Az üzemeltetőnek ezt az állítólagos szándékát egy másik büfés is megerősítette portálunknak.

Vendégek nélkül hiába süt a nap

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Törvényes eszköz

Velence polgármestere, Gerhard Ákos alig egy hete fórumot tartott a kerítésnél. Meglepően sokan mentek el, kissé felkészületlen is volt a polgármester, de alapvetően az ő álláspontja az, hogy bármit is tesz a Gomi Kft. a Velence Korzón, az önkormányzat kizárólag törvényes eszközökkel fog arra válaszolni.

Vagányság

Portálunknak az egyik büfés ma arról beszélt érti a polgármester óvatosságát, de ha kicsit vagányabb lenne, akkor a közterületisekkel már rég lebonttathatta volna a közterületen felhúzott kerítést, aztán majd pereskednének. A büfés szerint minden velencei támogatná ebben a polgármestert és a Korzó sem lenne üres, a biznisz pedig pörögne – tette hozzá. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A kiszáradt medernél is kordont húztak

Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Apad a Velencei-tó

A Velence Korzó régi történet a városban, rengeteg hitelt vettek fel rá egykor a város vezetői, akiket 2019-ben a jelenlegi független Gerhard Ákos váltott. Ő nem titkolja, hogy ezt a pénzt másra is költhették volna. A Velencei-tó közben egyre jobban apad. Ha az előttünk álló ősz, tél és tavasz nem lesz csapadékos, jövő nyáron ismét sok víz tűnhet el a tóból. Ha ez így lesz, olyan mesze kerülhet a vízfelület a Velence Korzótól, hogy már nem is lesz miért odamenni. Ezt is olvasd el: Pocsolya lehet a Velencei-tóból, annyit apadt a víz – megnéztük honnét pótolnák vizet, meglepő dolgot árultak el a helyiek

Így szedték ma fel a térköveket Velencén

Kiemelt kép: Épülő sorompó a Velence Korzónál – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu