Brutálfutást rendeztek Budapesttől 50 km-re Nyáregyházán. 1700-an voltak a sáros dagonyapályán, a sztárorvos, korábban Zacher Gábor sem hagyta ki a rendezvényt.

Nem átlagos verseny

A verseny összességében jobban hasonlít egy katonai kiképzőpálya és egy akadályverseny keverékére, mintsem egy átlagos futóversenyre. A résztvevők nem viselnek hagyományos, feltűzött rajtszámot, mint egy futó-vagy bringaversenyen, hanem a karokon filccel felrajzolt számok és a lábakon viselt chipek segítik az időmérést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Brutálfutás

Forrás: Facebook/Brutálfutás

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Különleges helyszín

A helyszín eleve különleges, egy igazi, épített motocrosspálya 14 dombbal, ugratóval Nyáregyházán Budapesttől 50 km-re. A résztvevők óránként rajtoló futamokban indultak és egy előre meghatározott útvonalon haladtak, amely részben a motocrosspályán, részben a körülötte található erdőben, szántóföldön vezet.

Lefelé a sáros lejtőn

Forrás: Facebook/Brutálfutás

Sok gyerek is futott

„Az őszies szombat reggelen a 9 fokos hőmérséklet kicsit felfrissítette szervezői csapatunkat, azonban a nap legelső sugarait látva már tudtuk, hogy a résztvevők biztosan nem fognak fázni. A programban az első versenyszám a Rövidtávosoké, ez a kategória most debütált, a résztvevők között sok gyermek, elsőbálozók, családi- és céges csapatok voltak.” – írják az esemény Facebbok-oldalán.

Mocsaras pálya

Az akadályok a pályán: mocsarassá sárosított emelkedők, lejtők,  meredek emelkedők, mély homokban futás, álcaháló alatt átkúszás, szalmabálákon átmászás, vizesárkon átkelés, autógumikon átfutás az erdőben, fákra erősített szalag, faléc alatt átbújás vagy felette átugrás, széles szalagból fák között kacskaringós labirintus, felszántott szakaszok.

A hölgyek is élvezték

Forrás: Facebook/Brutálfutás

Zacher Gábor is dagonyázott

Zacher Gábor, az ismert toxikológus is imádja a brutálfutást. Mint elmondta: először viszolygott attól, hogy szögesdrótok alatt sárban dagonyázva versenyezzen, de pár perc után ráeszmélt, hogy nagyon jó móka és felejthetetlen élmény az egész.

1700 résztvevő

Az eseményre az ország 320 településéről közel 1700 fő nevezett, a teljes mezőny 20%-a volt 18 év alatti. Meglepő, hogy az indulók között közel azonos arányban szerepeltek a hölgyek és az urak, a legaktívabb korcsoport pedig a 26-40 év közöttieké, akik a résztvevők több mint egyharmadát tették ki. A legidősebb versenyző a 72 éves Szép Gabriella, aki 2016-ban futotta első Brutálját, a mostani volt az ötödik sárdagasztása. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Zacher Gábor , háttérben a Brutálfutás (MTI/Komka Péter) – BPK-montázs