Koraszülöttként hozta világra gyermekét a berhidai balesetben megsérült, rákbeteg kismama. Biankát hétfő reggel engedték ki a kórházból, de otthon rosszul lett emiatt mentőt hívtak hozzá.

Felfoghatatlan tragédia

Ahogy írtunk róla, Bianka édesanyja a múlt héten kérte meg a velük egy településen élő Gábort, hogy vigye el a 21 éves lányt Pétfürdőre, mert a közelben csak ott lehet kapni azt a gyógyszert, amire a fiatal nő Down-szindrómás, szívbeteg testvérének szüksége van. A férfi szívesen segített. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hazaengedték a kismamát

Elindultak, ám útközben frontálisan ütköztek egy, a szemközti sávból áttért autóval. A két sofőr a helyszínen meghalt, Biankát, a rákbeteg kismamát kórházba szállították. Több vizsgálatot elvégeztek rajta, majd hétfőn hazaengedték. Ezek után azonban újabb baj történt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elköltöztek

Bianka édesanyja, Mónika a Borsnak elmondta: mivel egyesek az ő családjukat hibáztatják Gábor haláláért, Berhidáról Szabolcs megyébe, 360 kilométerrel arrébb költöztek ideiglenesen. „Alig tudtam Biankát és az öt kisebb gyermekemet megnyugtatni” – tette hozzá.

Hirtelen rosszul lett

„Éjjel a terhes lányom rosszul lett, erősen vérezni kezdett. Kihívtuk hozzá a mentőket, akik azonnal kórházba szállították. Kiderült, hogy nem lehet halogatni, a babát mindenképpen a világra kell segíteni, hogy ne történjen tragédia. A babát egyébként csak júliusra vártuk” – mondta zaklatottan Mónika.

1300g a kislány

Az orvosok végül a császármetszés mellett döntöttek. Biankának 1300 grammal született a második kislánya. „A kórházban mindent elkövetnek, hogy az unokám életét megmentsék. A baba jelenleg az koraszülött intenzív osztályon van. Csak Istenben bízhatunk, hogy megmarad” – tette hozzá az aggódó nagymama.

Valódi csoda

Korábban írtunk róla, hogy az édesanya isteni csodának tartja, hogy ő és a baba is túlélte a balesetet. „Éppen ma tudtam meg, hogy a babám kislány lesz. Nem értem, hogy élhettük túl mindketten, biztos Isten vigyázott ránk. Van egy hároméves kislányom is, neki még szüksége van rám” – mondta a kismama, aki nem tudja, mikor engedik ki a kórházból.

Fel fog épülni

„Több sérülést is szenvedtem, de úgy tűnik, azokból felépülök. Lehet, hogy veszélyeztetett terhesként már egészen a szülésig itt kell maradnom” – magyarázta korábban a méhnyakrákban szenvedő lány. Bianka őszintén sajnálja Gábort. Sokat gondol rá, de a balesetre egyáltalán nem emlékszik.

Új életet kapott

„Mindig biztonságosan vezetett. A családjának csak annyit tudok üzenni, hogy nagyon sajnálom: nem én tehetek a tragédiáról, de az Úrnak hálás vagyok, hogy kaptam egy új életet. A helyszínen én is meghaltam, de visszajöttem. A barátunk elvesztését nem tudom feldolgozni. Sok a rosszakaróm, de még nekik sem kívánom, amit én mostanában átélek” – fejezte be a fiatal nő.

Hazafelé tartott

A kék Suzukit egy 43 éves várpalotai férfi vezette. Hazafelé tartott, és eddig ismeretlen okból áttért a szemben lévő sávba, és összeütközött azzal a személygépkocsival, amit egy 39 éves papkeszi férfi vezetett. Az autók megpördültek és az árokba csapódtak.

A roncsba szorultak

A személygépkocsikon szinte egyetlen ép elem sem maradt. Mindkét sofőr a roncsba szorult, a tűzoltók szabadították ki őket, majd a mentők próbálták megmenteni az életüket, de olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy nem lehetett rajtuk segíteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció