Egy lezárt aktát nyitottak újra, majd váratlan fordulat kövezett a 2022 februárjában, Gattyán György választási kampánya során az egyik aláírásgyűjtő sátorban megfulladt két biztonsági őr ügyében.

A nyomozást hamar lezárták

Az Index.hu írt róla, hogy Gattyán György választási kampánya tragédiába torkollott 2022 februárjában, amikor pártjának egyik aláírásgyűjtő sátrában holtan találtak két fiatal biztonsági őrt. A nyomozást először hamar lezárták, majd később újranyitották, mostanra pedig gyanúsítottként hallgatták ki az üzemeltető cég vezetőjét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két fiatalember volt az áldozat

A mindössze 21 és 26 éves biztonsági őrök holttestére a Megoldás Mozgalomnak az egyik Deák téri aláírásgyűjtő sátrában találtak rá. A terület éjszakai őrzésével megbízott külsős őrző-védő cég két alkalmazottja szén-monoxid-mérgezésben halt meg a gázzal működő szabadtéri fűtőberendezés miatt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Akkor ismeretlen tettes ellen nyomoztak

A rendőrség ekkor foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen.

A hozzátartozók nem hagyták annyiban

Az egyik áldozat hozzátartozói azonban nem hagyták annyiban a dolgot, és panaszt tettek az eljárás megszüntetése miatt, ami meg is hozta az eredményét: az ügyészség a nyomozás újranyitása mellett döntött, mivel – mint írták – „a rendelkezésre álló adatok alapján nem zárható ki a bűncselekmény gyanúja”.

Jött a váratlan fordulat

A nyomozás legfrissebb fejleménye, hogy közel 15 hónappal a tragédia után gyanúsítottként hallgatták ki a biztonsági őröket foglalkoztató cég vezetőjét.

Egy személyt kihallgattak, aki panasszal élt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy személyt, aki a gyanúsítással szemben panasszal élt – közölte a 24.hu megkeresésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Elutasították

Az ügyész tájékoztatása szerint a kerületi ügyészség már meg is vizsgálta a gyanúsított panaszát, de mivel alaptalannak találta, elutasította.

Megszólalt a párt

Ahogy korábban a Budapestkörnyéke.hu is megírta, a milliárdos másnap hivatalos közleményt adott ki: „Mély megrendüléssel, együttérezve a gyászoló családokkal, megerősítjük a hírt, hogy éjszaka sajnálatos tragédia történt a Megoldás Mozgalom budapesti, Deák téren található kampánysátrában”.

Sírtak a családtagok

A 21 és 26 éves áldozatok családjai kora reggeltől a tragédia helyínén voltak. Zokogásuk messze hallatszott. Az egyik rokon sokkot kapott a gyásztól, hozzá mentőt kellett hívni. A családtagok könyörögtek a téren helyszínelő rendőröknek, hogy megnézhessék a fiatalokat. Kora délután a térre megérkezett a halottszállító autó. Ekkor engedték be egyikük édesanyját.

Több év börtön

A jogász szerint ha kiderül, hogy emberi mulasztás okozta a két biztonsági őr halálát, akkor több évre börtönbe kerülhet a vétkes. Ilyen esetekben azt is vizsgálják, hogy részült-e munkavédelmi oktatásban a cég alkalmazottja.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Az egy évvel ezelőtti haláleset helyszínén készült felvétel – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.