Másfél év szabadságvesztésre ítélte a bíróság azt a gyorsított eljárásban bíróság elé állított többszörösen büntetett 59 éves férfit, aki késeket és ollókat lopott pár héttel ezelőtt az újbudai OBI-ból.

Beismerte bűnösségét

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a férfi beismerte a bűnösségét az eljárás során, és három napot tartott fenn a védőjével a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

70 ezer forintnyi értéket lopott

A Budapesti 11. és 22. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a férfi április 26-án bement az áruházba és ellopott 7 kést és 2 ollót összesen 70 ezer forint értékben, majd megpróbál kisétálni velük az üzletből.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lebukott

A biztonsági őrök azonban látták kamerán a lopást, feltartóztatták, és visszavették tőle a lenyúlt holmikat. A bíróság váddal egyezően másfél év börtönre ítélte az elkövetőt lopás vétsége miatt – írta a 24.hu.

Itt a videó a pofátlan „vásárlóról”:

Másik eset

Ahogy írtunk róla, egy 21 éves és egy 22 éves ipolyszögi fiatalember délután 14:15-kor érkezett meg a községben kiszemelt tanyára. Szándékuk az volt, hogy elkössenek egy lovat, hogy lovagolhassanak.

Nem ment könnyen a dolog

A két férfi előbb letaposta a kerítést, hogy bejusson a lovak számára elkerített területre. A négylábúak megriadtak az idegenektől, így némi kergetőzés vette kezdetét. Egy fekete színű vemhes, magyar félvér lovat azonban sarokba tudtak szorítani a tolvajok.

Az állat végül megadta magát

A többi ló eliszkolt a fiatalok elől, a szóban forgó állatot azonban sikeresen engedelmességre bírták. Egy bála madzagot tettek a nyakába kötőfék gyanánt, majd kivezették a tanyáról. Az Ipoly folyó irányába indultak.

Az egyikük meg is ülte a lovat

A rendőrségi felvételen az már nem látszik, de az egyik fiatal távolabb megülte a vemhes kancát. Az elkövetők cserélni akartak, ám ekkor a ló el tudott menekülni. Útja egyenesen a tanyára vezetett vissza.

Egy környékbeli fogta be az állatot, de ezzel nem volt vége a történetnek

A négylábút végül a tulajdonos egyik ismerőse csukta be a karámba. A fiatalok azonban nem adták fel, és visszatértek délután négy órát követően a tanyához. Újból bála madzagot használtak kötőféknek, és megint kivezették az állatot.

A ló megint elszabadult

Az állat nem akart a tolvajokkal tartani, és megint elszabadult. A korábbi esethez hasonlóan a tanyára tért vissza. A tulajdonosa éppen akkor ért oda, az elkövetőket azonban nem látta közelről, csak azt, hogy fut a távolban két alak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: OBI tolvaj – Forrás: YouTube