A két millió forint értékű lónak nem tetszett a dolog, és mindkét alkalommal visszatért a tanyára. Cikkünk végén megnézheted a rendőrség által megosztott videót az esetről.

Ipolyszögön történt

Május 1-jén délután 17 óra környékén bejelentést kapott a rendőrség. Két férfi lopott el egy lovat egy tanyáról. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Két fiatal volt az elkövető

Kiderült, hogy a munkaszüneti napon egy 21 éves és egy 22 éves ipolyszögi fiatalember délután 14:15-kor érkezett meg a községben kiszemelt tanyára. Szándékuk az volt, hogy elkössenek egy lovat, hogy lovagolhassanak.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ment könnyen a dolog

A két férfi előbb letaposta a kerítést, hogy bejusson a lovak számára elkerített területre. A négylábúak megriadtak az idegenektől, így némi kergetőzés vette kezdetét. Egy fekete színű vemhes, magyar félvér lovat azonban sarokba tudtak szorítani a tolvajok.

Az állat végül megadta magát

A többi ló eliszkolt a fiatalok elől, a szóban forgó állatot azonban sikeresen engedelmességre bírták. Egy bála madzagot tettek a nyakába kötőfék gyanánt, majd kivezették a tanyáról. Az Ipoly folyó irányába indultak.

Az egyikük meg is ülte a lovat

A rendőrségi felvételen az már nem látszik, de az egyik fiatal távolabb megülte a vemhes kancát. Az elkövetők cserélni akartak, ám ekkor a ló el tudott menekülni. Útja egyenesen a tanyára vezetett vissza.

Egy környékbeli fogta be az állatot, de ezzel nem volt vége a történetnek

A négylábút végül a tulajdonos egyik ismerőse csukta be a karámba. A fiatalok azonban nem adták fel, és visszatértek délután négy órát követően a tanyához. Újból bála madzagot használtak kötőféknek, és megint kivezették az állatot.

A ló megint elszabadult

Az állat nem akart a tolvajokkal tartani, és megint elszabadult. A korábbi esethez hasonlóan a tanyára tért vissza. A tulajdonosa éppen akkor ért oda, az elkövetőket azonban nem látta közelről, csak azt, hogy fut a távolban két alak.

Beazonosították a nyomozók az elkövetőket

Miután egy biztonsági kamera a fiatalok tettét rögzítette, a nyomozók könnyen be tudták azonosítani az elkövetőket. Két helyi férfiról volt szó, akiket rövid időn belül elfogtak. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói előállították őket a rendőrkapitányságon.

Ezzel vádolják a fiatalokat

Dolog elleni erőszakkal nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a két fiatalt. A tolvajok elismerték, mit tettek. A fiatalabb férfit többrendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétségének elkövetésével is gyanúsítják. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrség által megosztott videó

Kiemelt kép: Akcióban a lótolvajok – Forrás: A rendőrség által közzétett videóból kivágott képkocka