A vasárnap délutáni felhőszakadásból Dunakeszire is jutott. A város mélyebben fekvő területét szinte elöntötte a víz, az autósok majdnem elsüllyedtek. Nem először történt ilyen Dunakeszin.

Rövid idő alatt óriási mennyiségű csapadék hullott le vasárnap délután Budapesten és környékén. Dunakeszin a sok esővizet nem tudta elvezetni a csatornarendszer így az összegyűlt a mélyebben fekvő utcákban.

Az alábbi videón jól látszik, hogy az autók épp csak át tudtak menni a hatalmasra duzzadt pocsolyán, amely nagy területen öntötte el az egyik utcát.

Gepostet von Attila Vajta am Sonntag, 14. Juni 2020

Volt már ilyen Dunakeszin

Dunakeszin nem példanélküli az, ami most vasárnap történt. Egy évvel ezelőtt írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy Jégeső is kísérte a fővárostól nyugatra kipattanó, majd Budapestet is bekebelező zivatarcellákat. A viharok környékén erős széllökések is előfordultak.

Dunakeszi-eso-utan-uto-orsolya-fotoja
Dunakeszi 2019. júliusában

Akkor a Toldi lakóparkot szinte elöntötte a víz, egy gyártelepi hölgy pedig arról számolt be, hogy a virágait letarolta a jég. A Fóti és az Árpád út lakói is sok jégesős képet posztoltak, a Huszka Jenő utcát pedig szinte teljesen ellepte a víz. Ez látszik a fenti képünkön, amelyet Ütő Orsolya osztott meg a Facebookon, köszönet érte!

Magyarországon a június a legcsapadékosabb hónap, igaz sok eső esik általában májusban és júliusban is. Magyarországon az évi átlagos csapadék 500-750 mm, ebből ma 35 mm érkezett Dunakeszire.

Ilyet még nem láttál! Katasztrófa a 10-es útnál, valósággal felszántotta az aszfaltot a vihar

A viharzóna heves csapadékot zúdított a 10-es út környékére, az egyik utca aszfaltját rámosta a főútra…Itt a teljes cikk!

Durva jégesővel érkezett a vihar, elöntötte a víz a Keleti aluljáróját, leállt több vonalon a vonatközlekedés

Gondok vannak a vasúti közlekedéssel, a Keleti pályaudvar aluljáróját elöntötte a víz és…Itt a teljes cikk

Kiemelt kép: részlet a dunakeszin felvett videóból