A vasárnap délután Budapestre és az agglomerációra lecsapó viharzóna heves csapadékot zúzított a 10-es út környékére is, ahol az egyik utca aszfaltját rámosta a főútra, lezárták a 10-est az autósok elől.

Vasárnap 15 órától a solymári Auchannál lévő körforgalomat lezárták, innen fordítják vissza az autósokat. A 10-es út Üröm-Pilisborosjenő közötti szakasza gyakorlatilag járhatatlan lett.

A hegyoldalból lefutó egyik utca aszfalt rétegét lesodorta a nagy mennyiségű víz a 10-es útra, ettől vált veszélyessé a szakasz.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A munkagépek megérkeztek a helyszínre, hogy megszüntessék az akadályt. A Volánbusz járatai az ürömi körforgalomig közlekednek, onnan vonattal lehet tovább haladni. Az érintett útszakaszt lezárták az autós forgalom elől – írja a várkapu.info oldal.

Vasárnap délelőtt már szóltunk, hogy nagy vihar várható, meg is érkezett az ítéletidő. A fővárosban heves jégeső volt, az agglomerációban is többfelé szakadt az eső, dörgött, villámlott. Gondok voltak a vasúti közlekedéssel, a Keleti pályaudvar aluljáróját elöntötte a víz. A vihar idején folyamatosan frissített cikkünket ide kattintva lehet elérni. Sok látványos videó van benne!

A Hungária-Thököly sarkán szinte folyóban jártak az autók. A BKK fotója alapján itt sem bírtak a csatornák a sok vízzel. A Budapestet is érintő viharos időjárás miatt fél óra alatt több mint hetven helyszínre riasztották a tűzoltókat – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Kolozsi Péter elmondta: nagy erejű széllökésekkel és felhőszakadással érkezett meg a vihar Budapestre. Az egységeknek a kidőlt fák és a leszakadt ágak eltávolítása, illetve megrongált épületrészek adnak folyamatos munkát.

Fotók forrása: BKK, Facebook/10-es út csoport/Csömöri Józsefné – Köszönjük a facebookozóknak, hogy felvételeikkel segítik mások hiteles tájékoztatását!