Ma délelőtt már szóltunk, hogy nagy vihar várható, meg is érkezett az ítéletidő. A fővárosban heves jégeső volt, az agglomerációban is többfelé szakad az eső, dörög, villámlik. Gondok vannak a vasúti közlekedéssel, a Keleti pályaudvar aluljáróját elöntötte a víz. Cikkünket a vihar idején folyamatosan frissítettük.

FRISS CIKK: Ilyent még nem láttál! Katsztrófa a 10-es útnál, valósággal felszántotta az aszfaltot a víz! A teljes cikket ide kattintva éred el!

14:45 | Kevesebbet villámlik és dörög, a viharfelhők az agglomeráció külső területei felé vonulnak, de még sokfelé esik csendesen az eső Budapesten és környékén.

14:36 | A Hungária-Thököly sarkán szinte folyóban jártak az autók. A BKK fotója alapján itt sem bírtak a csatornák a sok vízzel.

14:30 | Beszakadt az út a viharban ezért a 218-as busz nem közlekedik az Üröm vasúti megállóhely és solymári Auchan között.

14:27 | A BudaPestkörnyéke.hu Facebook oldalán most is nagyon aktívak az olvasók. A hozzászólásaitokból az derül ki, hogy a heves zivatart okozó cella viszonylag keskeny sávot érintett. Lepakolt a belvárosban, de Budakeszira már nem ment át a hegyen. Érdekes, hogy a 22. kerületben (Dél-Budán) sem volt nagy felhőszakadás, csak sötét ég és dörgés. Veresegyházáról is esőt írtatok, jeget nem, ugyanakkor Kerepesen, ahogy alább látjátok, szintén jégeső esett. Köszönjük a fotókat és azt, hogy leírjátok nálatok milyen volt a vihar.

MOST TÖRTÉNIK: Jégeső, elöntött aluljárók, villámlás. Megérkezett a vihar, leállt a vonatközlekedés… Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Gepostet von BudaPestkörnyéke.hu am Sonntag, 14. Juni 2020

14:19 | Kerepesen így ömnlött a jégeső. Szerencsére a jégszemek nem érték el sehol sem a kritikus méretet, így az autókban nem okozott kárt most a jégverés.

Gyönyörű idő. Mindent szét ver a jég.Gepostet von Budavári Tibor am Sonntag, 14. Juni 2020

14:12 | Akkora eső volt a 7. kerületben, hogy egyes utcákat elöntött a víz.

14:06 |Alább egy látványos videó arról, hogyan érkezett meg Pest felől a zivatar központja Budára.

Pest felol tamad…

Gepostet von Diana Adam am Sonntag, 14. Juni 2020

14:04 | A Budapestet elkapó zivatarcella lassan nyugati irányba mozog. A budai agglomeráció déli részén, Budaörs, Biatorbágy, Sóskút, Érd környékén egyre hevesebben dörög, villámlik.

13:59 | A vihar miatt egy repülő sem tudott leszállni Ferihegyen. A Flightradar24 adatai alapján Jászberénytől délre várakozott a Belavia Miszkből Budapestre tartó járata. A gép ezekben a pillanatokban kísérli meg a leszállást Ferihegyen.

13:50 | A Budapestet is érintő viharos időjárás miatt fél óra alatt több mint hetven helyszínre riasztották a tűzoltókat – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. Kolozsi Péter elmondta: nagy erejű széllökésekkel és felhőszakadással érkezett meg a vihar Budapestre. Az egységeknek a kidőlt fák és a leszakadt ágak eltávolítása, illetve megrongált épületrészek adnak folyamatos munkát.

13:46 | Villámcsapás miatt leállt a jegykiadás a Keletiben, a jegyeket a kalauzoktól lehet megvenni. Ugyanez a helyzet a jegyekkel a Déiben is – írja friss közleményében a MÁV.

13:25 | Rákosrendező és a Nyugati között a vihar miatt nincs áram a felsővezetékben, emiatt a Budapest-Vác-Szob, Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Esztergom vonalakon jelentősen megnövekszik a vasárnap délutáni járatok menetideje.

13:21 | A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon is jelentős késésre kell számítani, mert a vihar miatt Pestszentlőrincnél fa dőlt a felsővezetékre, ami megsérült. Jelenleg Szemeretelep és a Nyugati pályaudvar közötti szakaszon szünetel a vonatközlekedés.

13:05 | Az alábbi képen jól látszik a fővárost és az agglomerációt eláztató zivatarzóna. A mozgóképről az is kiderül, hogy a felhők nem mozdulnak sehová és itt alakultak ki a párás melegben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kettes fokozatú riasztást adott ki a fővárosra és a térségére, a figyelmeztetés vasárnap estig biztosan érvényben van.

A 7. kerülteben óriási felhőszakadás volt, a Keleti pályaudvarnál annyi víz gyűlt össze, hogy a csatornák nem tudták elvezetni. Az aluljáró lépcsőjén vízesésként folyt le a csapadékvíz. Ez látható az alábbi videón.

Keleti vízesésGepostet von Warholik Zoltán am Sonntag, 14. Juni 2020

Dunába zuhant egy 18 éves lány a Petőfi hídról

Dunába zuhant egy fiatal lány szombaton este a Petőfi hídnál. A vízirendőrök azonnal…A teljes cikkünket ide kattintva éred el!

Szénné égett egy 7-es BMW az M0-áson, így porlad el egy luxusautó

Kigyulladt egy BMW az M0-ás autóút 6-os kilométerénél, a McDonald’s-nál….A teljes cikket ide kattintva éred el!

Ilyen lehetne a Nyugati tér a ronda felüljáró nélkül és a Bajcsy-Zs. út új villamosvonalával

A megújult Nyugati téren nem lesz felüljáró, viszont a Bajcsy-Zsilinszky úton lehet új villamosvonal és a pályaudvar melletti ocsmány parkoló helyén egy szép zöld park…A teljes cikkünket ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Jégeső Budapesten – Forrás: MTI/Balogh Zoltán