Budapest környékén heves zivatarok alakultak ki csütörtök délután. Dunakeszi kapta a legintenzívebb égi áldást, igaz nem mindegyik városrészt tépázta meg a vihar.

Jégeső is kísérte a fővárostól nyugatra kipattanó, majd Budapestet is bekebelező zivatarcellákat. A viharok környékén erős széllökések is előfordultak – írja az időkép.hu.

A Facebookra feltöltött képek és beszámolók alapján Dunakeszit kapta el legjobban a vihar. A Toldi lakóparkot szinte elöntötte a víz, mások arról számolnak be, hogy Révdülőn csak dörgött, esett pár csepp, majd 10 perc elteltével ismét sütött a nap. Egy gyártelepi hölgy ugyanakkor arról számol be, hogy a virágait letarolta a jég. A Fóti és az Árpád út lakói is sok jégesős képet posztoltak, a Huszka Jenő utcát pedig szinte teljesen ellepte a víz. Ez látszik a kiemelt képünkön is, amelyet Ütő Orsolya osztott meg a Facebookon, köszönet érte!

Pénteken jobbára erősen felhős égre számíthatunk az agglomerációban erőteljes gomolyfelhő-képződéssel – áll az OMSZ előrejelzésében. Összességében sokfelé valószínű zápor, zivatar, a Dunántúlon esőre is számítani kell. Mindössze zivatarok környékén várhatóak átmenetileg erős vagy viharos széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul csütörtökön, a legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken a 25 és 30 fok között valószínű.

Kiemelt kép: Ütő Orsolya/Facebook