Az anyagi nehézségek mellett a féltékenység is mérgezte annak a fiatal párnak az életét, amelynek nőitagja hétfő este egy baltával ölte meg párját a 2. kerületben. Attila előzőleg szakított Krisztinával, el is költözött a Kapás utcai lakásból. Azonban a nő ragaszkodott ahhoz, hogy még hétfő este utoljára találkozzanak. Ezután történt a tragédia.

Gyilkosság a 2. kerületben

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, hétfő este baltával végzett volt élettársával a 39 év nő a 2. kerülteben. Krisztina tette után felhívta a rendőrséget és az édesapját. A helyszínelők még időben érkeztek a Kapás utcába, így nem a nőt megmentették, de Attila életén már a mentők nem tudtak segíteni.

A fürdőkádban találtak rá

Krisztinára a fürdőkádban találtak rá a rendőrök, késsel sebeket ejtett magán. Jelenleg is kórházban van, letartóztatásáról ma dönt a bíróság. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Anyagi gondjaik voltak

A szomszédok az eset után azt mesélték, hogy Kriszti és Attila kapcsolata nem volt felhőtlen. Anyagi gondjaik voltak, a férfi a járvány miatt elveszítette munkáját. Szinte mindennaposak voltak a családban a balhék, erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Kriszti féltékeny volt párjára

A család egyik közeli ismerőse most azt mesélte, hogy a másik konfliktusforrás a fiatalok közt a féltékenység volt: „Így visszagondolva ebben a viszonyban az első perctől kódolva volt a tragédia. Attila hiába volt a világ legjámborabb embere, Krisztivel és a démonjaival ő sem bírt el. Próbálkozott szegény rendületlenül, hiszen hitte, hogy a rengeteg szeretet és türelem meghozza gyümölcsét, de úgy tűnik, az ilyen fokú pszichés, mentális sérülés ellen az átlagember kezében nincs orvosság”.

Még a kolléganőit is hivogatta

„Kriszti olyan fokon volt minden alap nélkül féltékeny, ami bár nem csak súrolta a beteges szintet, hanem talán túl is lépett azon. Egész nap gyötörte Attilát, hogy biztos megcsalja, miközben ő a három év alatt végig hűséges volt hozzá. A nőismerőseit mind elmarta Attila mellől, még a kolléganőit is hívogatta, hogy ne merjenek még csak hozzá se szólni. Ők pedig nem is értették, mit akar ez a nő, hiszen semmi félreérthetőt nem csináltak. Attilának ez rettentő kellemetlen volt, de kitartott Kriszti mellett, mert a jóság gyógyító erejében” – mondta a Blikknek a család közeli ismerőse.

Többször megverte párját

Krisztina agyát sokszor annyira elöntötte a féltékenység, hogy a tettlegességtől sem riadt vissza, ha bedühödött ütötte-verte párját, aki még ekkor sem emelt kezet rá.

„Könyörgött, hogy nem haragudjon”

„Nem hazudok, volt, hogy baseballütővel ment neki Attilának. Utána meg könyörgött, hogy ne haragudjon, béküljenek ki, mert nem tud nélküle élni. És sajnos Ati mindig megsajnálta. Nem csak egyszer verte meg, hanem többször is. Amikor kérdeztük: Attila, miért nem védted meg magad, mindig azt felelte, hogy ő nem emel nőre kezet” – állítja a Blikknek a neve elhallgatását kérő ismerős.  

A gyerek nem volt otthon

Az ismerős arról is beszélt, hogy Krisztina hiába imádta betegesen Attilát, sokat beszélt volt férjéről, aki a nő 10 éves kislányát édesapja. A gyerek a tragédia estétéjén nem volt otthon, éppen édesapjánál aludt.

Más volt az érdeklődési körük

Az ismerős szerint talán az is gond volt, hogy komoly kulturális különbség volt a két ember között. Attila egy jó családból származó, a művészetek iránt rajongó ember volt, míg Krisztinát inkább a külsőségek érdekelték.

A tragédia előtt szakítottak

A gyilkosság előtt pár nappal, Attilánál annyira betelt a pohár, hogy szakított Krisztinával és el is költözött a Kapás utcai lakásból. Hétfőn pár ott maradt dolga amiatt akart találkozni Krisztinával, de nyilvános helyen szerette volna megejteni a végső búcsút. Krisztina azonban azzal fenyegette, hogy öngyilkos lesz, ha nem megy fel. És a férfi még utoljára teljesítette volt párja kérését. Jóságáért az életével fizetett.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

 A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu