Egészen elképesztő oka volt az érdi Top Shop bevásárlóközpont elleni bombafenyegetésnek. Kiderült, hogy egy 32 éves hajléktalan férfi azt követelte, hogy az általa szeretett, valójában általa zaklatott nő meztelenül vigyen neki 30 ezer forintot, ha nem teszi meg, robbanatani fog. A fenyegető férfi szerdán szabadon távozhatott a bíróságról.

Mindenkit kiküldtek

Az érdi Top Shop lezárásáról az elsők között írtunk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon. Helyszíni tudósítónk jelentette, hogy vasárnap teljesen körbe vették a rendőrök a plázát. Sok rendőrautó, mentő és tűzoltó is kivonult, a vásárlókat és az alkalmazottakat azonnal kiküldték az épületből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Saját telefonjáról hívta a rendőröket

Vasárnap csak annyit lehetett tudni, hogy robbantással fenyegette meg a Top Shopot egy férfi. Akkor az egyik érdi Facebookos oldalon többen arról írtak, remélik egy olyan „idióta” volt, aki a saját telefonjáról hívta a rendőrséget, amikor fenyegetőzött. Tulajdonképpen igazuk lett.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Három helyen volt bombariadó

A fenyegetőt, a 32 éves Sz. Róbertet szinte azonnal elfogták, három nappal később, szerdán pedig el is ítélték. Az Érdi Járásbíróságon lefolytatott tárgyaláson kiderült, hogy a férfi a saját mobiljáról tárcsázta a 112-es segélyhívót, majd közölte a diszpécserrel, hogy bombát helyezett el a Top Shop bevásárlóközpont, egy hajléktalanszálló és a Vöröskereszt százhalombattai intézményének területén.

Meztelenül 30 ezret vigyenek neki

Sz. Róbert hozzátette, hogy amennyiben egy általa megnevezett nő, aki állítása szerint tönkretette az életét, nem jelenik meg meztelenül, 30 ezer forinttal egy megjelölt helyen, akkor felrobbantja a bombákat a plázában.

180 embert érintett a férfi butasága

A veszélyhelyzet elhárítására a rendőrség nagy erőkkel vonult ki vasárnap a megjelölt helyszínekre, kiürítették azokat, az intézkedés 180 személyt érintett. Bombát a hatóság emberei egyik helyszínen sem találtak, a fenyegetőt viszont még aznap elfogták.

2 év felfüggesztettet kapott

A tárgyaláson a bombával fenyegető Sz. Róbert elismerte a cselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ezt a bíróság elfogadta a vádlottat 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette, továbbá elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

Nincs se kutyám, se macskám

A robbantással fenyegetőző férfi a 24.hu tudósítása szerint ezt mondta a bírónak: ”Nézze, uram, jöttment csöves koldus vagyok, nincs se kutyám, se macskám. Miből telne nekem bombára? A koldulásból vettem ezt a ruhát és a cipőt. Az emberek néha jószívűek, néha gonoszak hozzám. Szeretnék hazamenni, és soha többé nem fogom zaklatni azt a nőt, pedig nagyon beletaposott a lelkembe – mondta.

Fenyegette a nőt

Kiderült, hogy az általa szeretett nő miatt már van egy zaklatási ügye. A hölgy egyébként egy Sz. Róbertet is ellátó szociális intézmény vezetője volt, soha nem folytatott szerelmi kapcsolatot a fiatalemberrel. Az egyoldalú vonzalom a férfinél mániává fajult: a nőt hol megfenyegette, hol könyörgött neki, egyszer a családja kiirtását is kilátásba helyezte.

Utolsó esély

„Talán van még egy esélye, hogy új életet kezdjen, és ne kelljen börtönbe mennie” – mondta a bíró Sz. Róbertnek, és figyelmeztette, hogy az érintett nővel soha többé ne próbálja meg felvenni a kapcsolatot, mert akkor el fogják rendelni  a börtönbüntetés végrehajtását.

Szabadlábon távozhat

A vádlott megkérdezte, jól érti-e, hogy szabadon távozhat, s a bíró igenlő válaszára korrektnek nevezte az eljárást. „Nyugodtan mehetek vissza tarhálni, hálás vagyok” – mondta Sz Róbert. A bíróság bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a vádlottat, amit a bíró harmincezer forintban állapított meg. A csekket Sz. Róbert számára a hajléktalanszállón fogják kézbesíteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Az érdi Top Shop lezárásakor készült felvétel – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

.