Szörnyű tragédia történt csütörtökön Veresegyházon. Egy hatvan év körüli nagymama fulladt bele az Öreg-tóba.

Nem helyi lakos volt

Az unokáját jött meglátogatni, a tóhoz is lementek, hogy fürödjenek. A szemtanúk állították, nem helyi lakos volt. Még azt is hozzá tették, hogy halála előtt látták összeölelkezni a családjával. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem éppen fürdőidő volt

Nem ez volt az idei tavasz legmelegebb napja. Tegnap este még jeges szél fújt, ami jelentősen lehűtötte a levegőt. Hajnalban 2-3 Celsius fok körüli hőmérséklet volt, de a levegő nap közben sem emelkedett 14 fok fölé. Érthetetlen, hogy ilyen időben miért választották a fürdőzést.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mentőhelikoptert is láttak

A helyszínt a rendőrség lezárta, az idős asszonyt állítólag még megpróbálták újraéleszteni, egyesek mentőhelikopterről is beszámoltak, ám a nagymama életét már nem lehetett megmenteni.

Dél körül még beszéltek vele

Egy helyi lakos a Metropolnak elmondta, hogy a nénivel a családja dél körül még beszélt, egy órával később a holttestet egy másik idősebb asszony vette észre a vízben.

Minden évben rengetegen fulladnak vízbe

Tavaly is sokan haltak még meg. A fürdő szezon még el sem kezdődött, de máris tragédia történt. Tavaly számos vízpart közelében történt halálos baleset, leginkább azért, mert a fürdőzők sem a vízzel, sem pedig saját képességeikkel nem voltak maradéktalanul tisztában.

Túlbecsülte úszási képességeit

Tavaly például egy 20 éves fiatal vesztette életét, miután szórakozni és fürödni ment barátaival a komáromi Holt-Vágba, majd elmerült a vízben.

Elmerült a vízben

Életét vesztette egy 20 éves fiatal, miután fürödni ment barátaival a komáromi Holt-Vágba, majd elmerült a vízben. A 20 éves Richard 2-3 barátjával bement a vízbe, amikor azonban kifelé úszva hátranéztek, Richard már sehol sem volt.

Túlbecsülte képességét

A fiatal vélhetően túlbecsülte úszási képességeit – írja a Paraméter. A rendőrök, tűzoltók, valamint a helyi polgárőrség is keresni kezdte a fiatalt, csónak mellett egy drónt, valamint más speciális eszközt is bevetettek.

Megtalálták a holttestet

A keresőakció hétfőn is folytatódott, végül nem sokkal déli 12 óra után, kb. 40 méterre a parttól – ahol a víz mélysége elérheti akár a 4 métert is – a rendőrök megtalálták a fiatal holttestét. A tűzoltók segítségével sikeresen a partra juttatták.

Ittas volt

A tragédiában vélhetően az alkohol is közrejátszott, ugyanis az egyik srác szervezetében több 2 ezreléket állapítottak meg. A rendőrség halálokozás ügyében indított vizsgálatot, a halál pontos okának megállapítása érdekében boncolást rendeltek el.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Facebook