Dani elmondta, már régóta készült arra, hogy apja itt fogja hagyni. Abban reménykedett, hogy a sors megadja neki, hogy a 75. születésnapján még koncerten léphessen fel. Nem adta meg.

A fia jelentette be apja halálát

A magyar progresszív rock és jazzrock kiemelkedő alakja, Török Ádám 75 éves korában hunyt el. Az énekes-fuvolista-dalszerzőt álmában érte a halál, amelyet a fia jelentett be a Facebookon.

Két éve agyérgörcsöt is kapott

A Mini együttes alapítója az utóbbi években már betegeskedett: 2021-ben agyérgörcsöt is kapott, de sikerült kilábalnia belőle és visszaállnia a színpadra.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A fia mesélt az utolsó idószakáról

A Blikknek adott interjúban Török Dániel elmesélte: „Mindennap beszéltünk. Utoljára a halálának éjszakáján, hajnali fél kettőkor” – árulta el Török Ádám fia. Dani akkor ment haza a munkából vonattal, Ádám pedig még ébren volt.

Azt mondta, minden rendben van

„Amióta két évvel ezelőtt stroke-ja volt, mindig az volt az első kérdésem: fater, jól vagy? Azt felelte: „igen, tök jól, minden rendben”. Engem a legújabb kutyámról kérdezgetett, aztán beszéltünk a közelgő koncertről, amire nagyon készült.”

Török Ádám nem láthatta az unokáját

„Én úgy terveztem, hogy hazajövök az unokájával, Daniellával. (…) Daniellának májusban szerettem volna megmutatni, micsoda csodálatos zenész a nagyapja. Sajnos, erre már nem kerülhetett sor” – mesélte a Best magazinnak Dani.

Hajnalban hívták, tudta, hogy nagy a baj

Apa és fia között véget ért a beszélgetés, majd elbúcsúztak egymástól. Aztán reggel hatkor csörgött Dani telefonja, látta, hogy az édesapja felesége, Dóri hívja. Rögtön tudta, hogy nagy a baj.

Éjjel örökre elaludt

„Dórika zokogva mondta, hogy meghalt az apám, éjjel örökre elaludt! Ha őszinte akarok lenni, fel voltam erre készülve. Az apám nagyon erős volt, de azt láttam rajta, hogy a stroke-ja után már nem ugyanaz az ember, aki volt.”

Megváltozott az arca, lefogyott

A fia még elmesélte, hogy a múlt hónapban, amikor utoljára látta, már nem ugyanaz az ember volt. Lefogyott, nem ugyanúgy mozgott. Próbálta ugyanazt az életet élni, koncertekre járt, étterembe ebédelni, de már más volt. De így is az édesapja feleségének köszönheti, hogy kapott még két évet az élettől.

Méltó módon ment el

A fia szerint az élet addig tart, amíg méltósággal lehet élni. A sors úgy akarta, hogy az apja méltó módon menjen el, hogy éjszaka, álmában elaludjon.

Csak az a szülinapi koncert kellett volna még

„Azt azonban nem értem, hogy a sors miért nem engedte meg neki még ezt az utolsó, 75. születésnapi koncertet, amire nagyon készült. Ez végtelenül igazságtalan az élettől”