A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztályán életveszélyt okozó testi sértés, súlyos testi sértés, jármű önkényes elvétele és rongálás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként a 45 éves R. Attilát.

Életveszélyes állapotban van a volt feleség

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu s beszámolt éles eszközzel sebesítette meg volt feleségét és annak új élettársát egy férfi Budapesten, majd a tettes a megsebesített férfi kocsijával menekült el a helyszínről, később azonban feladta magát. A volt feleség életveszélyes állapotban van. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A 16. kerületben történt

Az eset kapcsán a police.hu azt írja, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2022. december 20-án 6 óra 30 perc körül Budapest 16. kerületében, egy áruház mögött látta meg válófélben lévő feleségét egy idegen férfi autójában. Egy kővel bedobta a kocsi hátsó ablakát, majd kirángatta az asszonyt, és zsebkésével hátba szúrta, míg a nő barátját a combján sebesítette meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elmenekült

Az elkövető a megszúrt férfi kocsijával menekült el, amit a közelben felgyújtott és hátrahagyott. A pár a közeli mentőállomásra ment be segítséget kérni, onnan vitték őket kórházba. A jelenlegi adatok szerint a 39 éves nő életveszélyesen, az 52 éves férfi súlyosan sérült.

Feladta magát

A szurkáló után a fővárosi rendőrök hajtóvadászatot indítottak, a férfi azonban 8 óra 10 perckor önként feladta magát a 16. Kerületi Rendőrkapitányságon. A gyanúsított kihallgatásán beismerő vallomást tett. A férfit az életvédelmi nyomozók őrizetbe vették, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.

Videón, ahogy a férfi feladja magát:

Januárban is gyilkosság történt

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt idén januárban Budapesten, a 16. kerületben szíven szúrtak egy férfit. A megölt családapa egy tolvajt próbált meg feltartóztatni, ám a férfi ekkor kést rántott, és szíven szúrta a 39 éves Sándort.

Vendégmunkások voltak

Ezt követően a rendőrség nagy erőkkel kezdte keresni a tettest, a tragédia Budapesten, a 16. kerületben, a Futórózsa utcában történt. N. Sándor, az áldozat itt élt az egyik négyemeletes ház első emeleti lakásában, a feleségével, valamint két lányával. Két évvel ezelőtt költöztek ide a Kárpátaljáról. 

Az erkélyről vette észre

A BRFK, az eset utáni sajtótájékoztatón azt mondta, a későbbi áldozat az erkélyéről vette észre a környéken gyanúsan ólálkodó férfit, utána ment, hogy megállítsa, mire az ismeretlen szíven szúrta.

Hiába küzdöttek az életéért

A mentők és az orvosok hiába küzdöttek életéért, már nem lehetett megmenteni. A rendőrök véreb módjára, házról-házra járták az utcákat, rögzítve minden nyomot, összegyűjtve a legapróbb információmorzsákat, meghallgatva minden lehetséges tanút.

Elfogták a tettest

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a bűncselekménytől számított 38. órában 16. kerületi tartózkodási helyén elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 39 éves férfit, számolt be róla akkor a police.hu.

Beismerte tettét

A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy hol rejtette el a gyilkossághoz használt, majd elmosott kést egy kerítés oszlopában. A rendőrök lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat is, kivéve a kabátot, amit a férfi kidobott, de mire a rendőrök odaértek, a szemetest már kiürítették.  

Különös egybeesés

A tettes, csakúgy, mint az áldozat kőművesként dolgozott, sőt egy évben is születtek, hovatovább a születési helyük között is Kárpátalján mindössze nyolc kilométer van. Mindez azt jelenti, hogy a tettes és áldozata hasonló életutat jártak be, egészen eddig. A két férfi nem ismerte azonban egymást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: