Megkéselte volt feleségét és annak új élettársát, akinek elvitte és felgyújtotta a kocsiját is egy férfi kedd reggel. A tettes önként feladta magát, a nő életveszélyes állapotban van.

Az autót is ellopta

A férfi a 16. kerületi Arany János utcában, egy áruház mögött reggel fél hét körül késelte meg volt feleségét és annak élettársát. Az elkövető a megszúrt férfi kocsijával menekült el, de azt a közelben felgyújtotta és otthagyta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A mentőállomáson kértek segítséget

A megkéselt pár a közeli mentőállomásra ment be segítséget kérni, onnan vitték őket kórházba. Az első adatok szerint a nő életveszélyesen, élettársa súlyosan megsérült.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Feladta magát

A szurkáló után a fővárosi rendőrök hajtóvadászatot indítottak, a férfi azonban nem sokkal nyolc óra után önként feladta magát a 16. Kerületi Rendőrkapitányságon. A BRFK életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények miatt indított nyomozást.

Januárban is gyilkosság történt

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt idén januárban Budapesten, a 16. kerületben szíven szúrtak egy férfit. A megölt családapa egy tolvajt próbált meg feltartóztatni, ám a férfi ekkor kést rántott, és szíven szúrta a 39 éves Sándort.

Vendégmunkások voltak

Ezt követően a rendőrség nagy erőkkel kezdte keresni a tettest, a tragédia Budapesten, a 16. kerületben, a Futórózsa utcában történt. N. Sándor, az áldozat itt élt az egyik négyemeletes ház első emeleti lakásában, a feleségével, valamint két lányával. Két évvel ezelőtt költöztek ide a Kárpátaljáról. 

Az erkélyről vette észre

A BRFK, az eset utáni sajtótájékoztatón azt mondta, a későbbi áldozat az erkélyéről vette észre a környéken gyanúsan ólálkodó férfit, utána ment, hogy megállítsa, mire az ismeretlen szíven szúrta.

Hiába küzdöttek az életéért

A mentők és az orvosok hiába küzdöttek életéért, már nem lehetett megmenteni. A rendőrök véreb módjára, házról-házra járták az utcákat, rögzítve minden nyomot, összegyűjtve a legapróbb információmorzsákat, meghallgatva minden lehetséges tanút.

Elfogták a tettest

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a bűncselekménytől számított 38. órában 16. kerületi tartózkodási helyén elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 39 éves férfit, számolt be róla akkor a police.hu.

Beismerte tettét

A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy hol rejtette el a gyilkossághoz használt, majd elmosott kést egy kerítés oszlopában. A rendőrök lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat is, kivéve a kabátot, amit a férfi kidobott, de mire a rendőrök odaértek, a szemetest már kiürítették.  

Különös egybeesés

A tettes, csakúgy, mint az áldozat kőművesként dolgozott, sőt egy évben is születtek, hovatovább a születési helyük között is Kárpátalján mindössze nyolc kilométer van. Mindez azt jelenti, hogy a tettes és áldozata hasonló életutat jártak be, egészen eddig. A két férfi nem ismerte azonban egymást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció