Megöltek egy férfit a 16. kerületben, a Centenárium lakótelepen. Az elkövetőt nagy erőkkel keresi a rendőrség.

Gyilkosság a 16. kerületben

Vasárnap este 9 óra körül a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen megöltek egy 40 év körüli férfit. Az elkövetőt jelenleg is keresik a hatóságok. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szíven szúrta

Az egyik, kerületi fórumként szolgáló Facebook-csoportból kiderült: az áldozat észrevette, hogy házuk körül ólálkodik valaki, akit végül követni kezdett a Margit utcáig. A gyilkos ekkor szúrta szíven a férfit – írja a Bors.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szemtanúkat keresnek

A posztban az áldozat felesége arra kéri a szemtanúkat, hogy akinek bármilyen információja van az tettesről, az hívja a 112-t. Személyleírása szerint a jelenleg is keresett elkövető 165-170 centiméter magas, testesebb alkatú férfi, a gyilkosság idején terepszínű dzsekit és sötét nadrágot viselt.

A kórházban halt meg

„A rendelkezésre álló adatok alapján 2022. január 16-án 21 óra 22 perckor Budapesten, a 16. kerületben, az utcán megszúrtak egy férfit. A 39 éves sérültet a mentők életveszélyes sérüléssel kórházba vitték, de ott az orvosi ellátás ellenére életét vesztette” – írta a rendőrség hétfő reggel.

Hajtóvadászatot indítottak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya ismeretlen tettes ellen indított eljárást emberölés bűntett miatt. A rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövető felkutatása érdekében.​

Este 11-kor szóltak a rendőrségnek

Október 28-án 23 óra után érkezett bejelentés, hogy a 21. kerületi Görgey Artúr téri parkban megvertek egy 49 éves férfit. 

Fél óra múlva elfogták a tettest

A bántalmazott férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A forrónyomos intézkedések során a rendőrség fél órán belül azonosította és a helyszín közelében elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 35 éves B. Zoltánt. 

Veszekedésből gyilkosság

A nyomozás adatai szerint a két férfi már korábbról ismerte egymást, október 28-án is együtt ittak. Később szóváltásba keveredtek, amit tettlegesség követett. A fiatalabb férfi többször ököllel arcon ütötte a 49 éves ismerősét.

Nem segített a társuk

Az esettel kapcsolatban egy másik férfit is elfogtak a rendőrök, aki jelen volt a bűncselekmény elkövetésekor, a 47 éves B. Zoltán azonban nem nyújtott tőle elvárható segítséget a sértettnek, így ő segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt felel A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció