Bár tegnap még úgy tűnt, hogy a csalással és sikkasztással vádolt Fekete Dávidot a jövő kiengedik a rácsok mögül, a Győri Járásbíróság másodfokon megváltoztatta a döntést.

Autókkal kereskedett

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, tavaly május elején letartóztatták Fekete Dávidot. Az egykori Megasztár énekese autókkal üzletelt, azonban a vásárlói sosem látták az autót vagy annak az árát. Az énekes több embert is megkárosított. Egyik áldozata azt állítja, hogy Fekete Dávid bűnszövetségben követte el azokat a bűncselekményeket, amelyek miatt eddig előzetes letartóztatásban ült, ugyanis az egykori énekest most kiengedik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiengedik a börtönből

Egy év és egy hónap után úgy döntött a Győri Járásbíróság nyomozási bírája, hogy elég lesz Fekete Dávidnak a bűnügyi felügyelet, így június 6-án kiengedik a börtönből a csalásokkal gyanúsított énekest. Mára azonban megváltozatták az ítéletet – értesült a Blikk.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

100 milliós csalás

Az egykori megasztárost azzal gyanúsítják, hogy közel 100 millió forint összegű kárt okozó csalást követett el. Földönfutóvá tett számtalan embert és a saját családját is tönkretette anyagilag.

Senkinek sem fizetett

Az ügyészség közleményéből kiderül, hogy az énekes egy haldokló embernek adta el a bedőlni látszó cégét. A károsultak szerint különböző kölcsönöket vett fel, majd nem törlesztett.

Jóban voltak

Egy károsult elmondta az énekest úgy 5 évvel ezelőtt ismerte meg, nagyon jóban voltak, olaszországi kapcsolatainak hála sokat segített Dávidnak, különösen az autók behozatalában.

Eltűnt az autó

„Olaszországban éltem, jól beszélem a nyelvet, így tudtam segíteni Dávidnak is, mondjuk azt, hogy nagyon jó baráti viszonyban voltunk” – mondta Andrea, akinek Dávid úgy adta el az autóját, hogy ő arról semmit sem tudott, a kocsiért járó pénzt pedig soha nem kapta meg. „A lényeg az, hogy egyszer csak eltűnt az autónk és soha többet nem láttuk” – mondta Andrea, aki szintén feljelentést tett Dávid ellen.

A saját feleségét is átverte

Amikor Dávidot letartóztatták a felesége is feljelentést tett ellene, ugyanis kiderült, hogy az asszony nevével alapított cégeket, ezeknek a vállalkozásoknak 73 milliós adóssága van, aminek sorsáról semmit nem tud az immár három gyerekét egyedül nevelő anya.

Mindenkit megkárosított

Fekete Dávid nemcsak ismerőseit, barátait és saját családját is megkárosította, hanem a Hit Gyülekezete több tagjának is tartozik. Az énekes még a Megasztár 4. évadában került kapcsolatba a Hit Gyülekezetével, ahol ugyan nem vált taggá, de megismerte Németh Sándort, az egyház alapítóját.

Megromlott a kapcsolata

Fekete Dávid és Németh Sándor kapcsolata azonban megszakadt, amikor az énekes Cserpes Laurával való házassága megromlott 2013-ban. Németh Sándor azonban ennek ellenére segíteni akar Dávidnak, ezért és az anyagi botrányok kapcsán felvette a kapcsolatot a Hit Gyülekezetének a győri szervezetével. 

Tárt karokkal fogadják

Németh Sándor akkor elmondta, hogy Dávid nem kért segítséget a gyülekezettől, de ezt bármikor megteheti, ők a történtek ellenére is tárt karokkal fogadják az énekest. “Hiszen ő alapvetően egy jó ember, még akkor is, ha most rossz útra tévedt és rossz döntéseket hozott” – mondta Németh Sándor, aki azt is hozzátette, hogy az énekes több gyülekezeti tagnak is tartozik.

Sokan ismerik

Az egyházalapító arról is beszélt, hogy a győri gyülekezetben sokan ismerik őt, és úgy tudja, több tagtól is kért kölcsön pénzt az elmúlt időben. Németh szerint Dávid többeket is megkárosított, de bízik benne, hogy majd visszatalál a helyes útra, és képes lesz rendezni az életét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.