Szabadlábra helyezik a Kósa Lajost 4,3 milliárd euróval hitegető csengeri örökösnőt. Letelt ugyanis az a három év, ameddig előzetes letartóztatásban lehet valaki.

Hosszasan eljárás

Hamarosan elengedik P. Máriát, miután letelt az a három év, amit előzetes letartóztatásban lehetett tartani, írja a Népszava, az asszony ügyvédjére, Helmeczy Lászlóra hivatkozva.

2009 óta trükközik

Az asszonyt 2018 szeptemberében tartóztatták le. Ügyészség szerint 2009-től több személytől és cégtől kért kölcsön nagyobb összegeket arra hivatkozva, hogy azokat a Németországban elhunyt édesapja halála után neki járó, nagy összegű hagyatékból szándékozik visszafizetni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Alig adott vissza a kölcsönökből

A határidők lejártát követően a kölcsönvett összegeket nem fizette vissza, amivel 20 sértettnek közel 778 millió forintos kárt okozott, amelyből csak néhány millió forint térült meg.

10 év

Az ügyészség tíz év szabadságvesztést kért rá beismerés esetére, de az asszony nem kötött alkut.

Még nagyobb a tét

A botrány kitörésekor, 2018 márciusában még Sz. Gáborné néven ismert csengeri örökösnő akkor tett szert országos hírnévre, amikor kiderült, hogy egy hiteles közjegyzői okirat szerint 2013-ban elképesztő mennyiségű pénz, 4,355 milliárd euró (mostani árfolyamon 1720 milliárd forint) kezelésével bízta meg Kósa Lajost, Debrecen akkori polgármesterét, a Fidesz jelenlegi alelnökét.

Megtévesztették

A politikus először egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett az ügyben, aztán azt állította, a csengeri örökösnő az állításait alátámasztó adatokat mutatott be neki, de megtévesztette őt, ezért négy év utána megszakította a kapcsolatot vele.

Ki kereste a másikat?

A perben P. Mária azt vallotta, Kósa Lajos kereste meg őt, miután értesült a mesés örökségről, és azt mondta, hogy ezt a pénzt nem szabad külföldön befektetni, hanem magyar államkötvényeket kell venni.

7 éves kapcsolat

Hét éven át álltak kapcsolatban, a csengeri örökösnő 2013 márciusában részt vehetett Kósa Lajos születésnapi buliján a hortobágyi Tuba tanyán, de állítása szerint közösen voltak más rendezvényeken is.

Kósa Lajos amikor ígér

A BudaPestkörnyéke.hu akkor is írt a fideszes poltikusról, amikor az sok pénzt ígért az önkormányzatoknak.

Címlapfotó a rendőrség felvétele.