Elkapták a 18. kerületben megszökött Benit, a benett-kengurut. Az állatot Bíró József, a Magyarországi Díszállat-kereskedők és Tápforgalmazók Egyesületének elnöke kapta el és adta át a tulajdonosnak.

Random kenguru a kertben

Ahogy írtunk róla, valaki egy kengurut talált a kertjében a 18. kerületben. Nem sokkal később kiderült, hogy az állatot egy másik kerületi lakos árulja a Jófogáson, tőle szökött át.

Mindenki ott volt, aki számít

A helyszínre nem sokkal később kiérkezett egy csomó környékbeli, egy közterület-felügyelő járőr, a városrendészet, és a körzet állatorvosa is.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

De ez sem volt elég…

Az állatot azonban közös erővel sem sikerült befogni. Végül az állatorvos hívta oda a különleges állatokkal foglalkozó Bíró Józsefet – írja a Telex.

Így kell elkapni a kengurut

Bíró József esetleges hasonló alkalmakra elmondta, hogy a kengurukat a farkuk tövénél lehet a legkönnyebben elkapni (mint egy egeret). Fontos, hogy nem a farok végénél, mert az könnyen megsérülhet, akár le is törhet. Az állatot sikerült visszavinni eredeti tulajdonosához.

Beni már nyugalomban

„Gazdája bejelentése alapján szerencsésen megtaláltuk egy kertben hűsölve a Kosztolányi utcában, közel a lakóhelyéhez. Mostmár otthon van a szerettei körében. A kistermetű benett-kenguru nem védett faj, így szabályosan tartható Magyarországon” – írta Szaniszló Sándor polgármester a Facebookon.

Diósdon is megtörtént

Nem ez az első ilyen eset: 2019-ben adott hírt róla a BudaPestkörnyéke.hu, hogy egy kenguru az egyik diósdi ház udvaráról. A környéken élők az állatmentőket és a tulajdonost egyaránt keresték.

Nem mindennapi jelenség

Érdnél bármi megtörténhet – írta egy Facebookozó az egyik csoportban a kenguru képe alatt. Valóban nem mindennapi jelenség Érden és a szomszédos Diósdon, hogy egy kenguru cicaként járkál, azaz ugrál egyik udvartól a másikig.

Mindenki meglepődött

Úgy tudjuk, az egyik udvarból lépett meg észrevétlenül az Ausztráliában őshonos állat, legutóbb a Tisza utcában látták. A környéken élők is meglepődtek, hogy a kerítések mentén egy kenguru ugrál.

Emu az úton!

Nem ez az első eset, hogy elszökött egy egzotikus állat valahol az agglomerációban. Márciusban írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy egy emu szalad az úton Budajenő és Perbál között.

Lelépett egy farmról

Kiderült, hogy a szökevény egy farmról lépett le és Budajenő felé futott nagy sebességgel este Perbál és Tök között. A gazdája később azt mondta, hogy a madár még kicsi, senkit nem bántana, csak nem könnyű megfogni.

Kitartó futómadár

Az emu a kenguruhoz hasonlóan eredetileg Ausztrália füves területeinek, szavannáinak, eukaliptuszerdőinek, bozótosainak lakója. Nagyon kitartó futómadár: bár röpképtelen, hatalmas távolságokat képes megtenni fáradhatatlanul.

Kiváló úszók

Gyűrűzött példányok akár 500 km-re is elvándoroltak a gyűrűzés helyétől, emellett kiváló úszók, széles folyók sem jelentenek számukra számottevő akadályt. Ebből az következik, hogy azon sem lepődhettünk volna meg, ha az állat átkeveredik akár a pesti oldalra is.

Kiemelt kép: Beni, a kenguru