Szombat délelőtt elszökött a kiemelt képünkön látható kenguru az egyik diósdi ház udvaráról. A környéken élők az állatmentőket és a tulajdonost keresik.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportált százezrek olvassák az agglomeráció mind a 90 településén, köztük sok az álláskereső és a munkahelyváltáson gondolkodó. Hirdessen nálunk állást és meglátja: szuper áron, gyorsan megtalálhatja velünk az ideális alkalmazottat. Klikk ide a részletekért!

Érdnél bármi megtörténhet – írja egy facebookozó az egyik csoportban a kenguru képe alatt. Valóban nem mindennapi jelenség Érden és a szomszédos Diósdon, hogy egy kenguru cicaként járkál, azaz ugrál egyik udvartól a másikig.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Úgy tudjuk az egyik udvarból lépett meg észrevétlenül az Ausztráliában őshonos állat, legutóbb a Tisza utcában látták. A környéken élők is meglepődtek, hogy a kerítések mentén egy kenguru ugrál.

Nem ez az első eset, hogy elszökött egy egzotikus állat valahol az agglomerációban. Márciusban írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon, hogy egy emu szalad az úton Budajenő és Perbál között.

Kiderült, hogy a szökevény egy farmról lépett le és Budajenő felé futott nagy sebességgel este Perbál és Tök között. A gazdája később azt mondta, hogy a madár még kicsi, senkit nem bántana, csak nem könnyű megfogni.

Ezt is nagyon sokan olvassák most: Megszólalt a ráckevei lövöldözés egyik sérültje, testvére életveszélyben van

Az emu a kenguruhoz hasonlóan eredetileg Ausztrália füves területeinek, szavannáinak, eukaliptuszerdőinek, bozótosainak lakója. Nagyon kitartó futómadár: bár röpképtelen, hatalmas távolságokat képes megtenni fáradhatatlanul. Gyűrűzött példányok akár 500 km-re is elvándoroltak a gyűrűzés helyétől, emellett kiváló úszók, széles folyók sem jelentenek számukra számottevő akadályt. Ebből az következik, hogy a Dunán könnyen átkeveredhet akár a pesti oldalra is.

A kenguruk azért nem ilyen kitartók, ahol élelmet találnak ott a környéken elugrabugrálnak, így vélhetően könnyebb lesz befogni és hazavinni a gazdinak Diósdra.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel a kengururól – Forrás: Facebook – Köszönjük a facebookra fényképet feltöltőnek, hogy felvételével segíti mások hiteles tájékoztatását!