Ökumenikus istentiszteletet tartottak Novák Katalin államfői beiktatása előtt szombat délelőtt Budapesten, a Kálvin téri református templomban, amelyen egyházi vezetők megáldották Magyarország új köztársasági elnökét.

Első alkalom

Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke igehirdetésében arról beszélt: ez az első alkalom, hogy katolikusok, reformátusok, evangélikusok „a zsidó felekezet szombati imájától kísérve”, a hívők közösségében kérik Isten áldását az ország első polgárára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Novák Katalin köztársasági elnök az ünnepélyes beiktatásán a Kálvin téri református templomban tartott ökumenikus istentiszteleten

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bátorság, alázat

Ehhez szükség volt a megválasztott köztársasági elnök „bátorságára és alázatára”, és arra, hogy „újra és újra, tisztségtől, hivataltól függetlenül keresse Krisztus útját” – mondta a református püspök.

Novák Katalin Magyarország első női államfője

Ezt kérte a püspök

Balog Zoltán azt kérte, hogy legyen ez egy új „magától értetődőség” Magyarországon, ahol az alaptörvény kimondja a magyar állam keresztény megalapozottságát, és az állam minden szervének kötelességévé teszi az ország keresztény kultúrájának védelmét.

Rúzsa Magdi is fellép az ünnepségen

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta Novák Katalin beiktatása utáni ünnepségen fellép Rúzsa Magdi is. Az énekesnő a hármasikreki születése óta most először állt színpadra.

Kapcsolódó:

Nyárra várták az első koncertet

Ez csak azért érdekesség, mert eddig úgy volt, hogy csak nyáron áll ismét színpadra, de Novák Katalin a közösségi oldalán jelentette be, beiktatásán koncertet ad a vajdásaági énekesnő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép és belső fotók:  MTI/Bruzák Noémi