Hiába voltak fél napos előnyben az autótolvajok, a BRFK nyomkövető kutyája a bűncselekmény gyanúsítottjához vezette a rendőröket.

Autólopás

Egy autólopáshoz hívták a csepeli nyomozók segítségül Szávity József r. zászlóst kutyájával, Ikonnal 2022. április 19-én, mert előző nap éjjel egy szerelőműhelyből elloptak javításra leadott gépkocsit. A rendőrök kiderítették, hogy a tolvajok a lopott járművel nem jutottak messzire, mivel az lerobbant. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

FRISS!

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy másik autót is feltörtek

Az elkövetők ekkor a közelben feltörtek egy másik gépkocsit, és azzal menekültek el. A nyomozók nemsokkal később ezt az autót is megtalálták Dunaharasztiban, és mint kiderült, a tolvajoknak ezzel az autóval sem volt nagyobb szerencséjük, mert elakadtak a sárban.

Törött ásó

A helyszínen törött ásó nyele árulkodott arról, hogy próbálták kiszabadítani az autót, az otthagyott jármű pedig arról, hogy ez nem sikerült. A rendőrök ekkor vetették be Ikont, akire innen rábízták az elkövetők felkutatását.

A négylábú nyomozó a nyomukba eredt

A négylábú nyomozónak nem okozott kihívást a majd fél napos hátrány, folytatta a gyors rendőri munkát; szinte rögtön szagot fogott és vezetőjét egy ház udvarára vezette, ahol a rendőrök megtalálták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. 

Ikon szimatán nem fog az idő:

Beismerte tettét

A férfi még a helyszínen beismerte a bűncselekmény elkövetését, a rendőrök pedig elfogták. Hamarosan társa is rendőrkézre került, őt a csepeli rendőrök egy Pest megyei településen találták meg. A BRFK 21. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói R. Zsoltot és fiatalkorú társát lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Kiemelt kép: police.hu videorészlet