Egy pillanaton múlt az egész, de gyakorlatilag az egész életét végig kíséri majd az a pokoli nap: hosszú és minden bizonnyal fájdalmas gyógyulás vár arra a kislányra, aki a halálos repülőgéptragédiában a családja több tagjával együtt megsérült.

Parkoló autó mellett csapódott be

Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu az elsők között számolt be szeptember közepén, egy sportrepülőgép lezuhant bemutató közben a börgöndi légi parádén. A pilóta és utasa – apa és fia – nem élte túl a balesetet. A gép egy parkoló autó közelében csapódott be, ami kigyulladt, és hárman súlyosan megsérültek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem volt visszaút

A T28 Trojan típusú repülőgép forduló közben billent meg, elveszítette sebességét és már nem volt visszaút. A balesetben a 67 éves pilóta és 37 esztendős utasa vesztette életét.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy kislány égési sérüléseket szenvedett

A kisrepülő egy parkoló autó közelében földbe csapódott, ezután a gépkocsi is kigyulladt. Egy férfi, egy nő és egy kislány szenvedett súlyos égési sérüléseket, őket mentőhelikopterekkel szállították budapesti kórházakba. Egy könnyebben sérült kisfiút a székesfehérvári kórházba vittek.

Az életéért küzdött

Pár nappal a tragédia után arról írtunk, hogy az életéért küzd a tragikus repülőnapon megégett kislány a Bethesda kórházban. Naponta többször műtötték, a kezelőorvosok azt mondták, hogy másod- vagy harmadfokú égési sérülés esetén akut és tervezett műtétek követik egymást, ami 6-8 beavatkozást is jelenthet. A lángok mély égési sérüléseket okoznak, a robbanás miatti légtömeg pedig belső károsodást okozhat és a tüdő is sérülhet.

Az egész falu imádkozik értük

A megsérült család egy somogyi kistelepülésen él, az édesanya postai kézbesítőként, az édesapa buszsofőrként dolgozott. Harmadik gyermekük, egy 20 év körüli fiú nem volt ott velük a tragikus repülőnapon. A faluban mindenki azért imádkozott, hogy felépüljenek a sérültek.

Komoly küzdelem

A legsúlyosabban a 9 éves Laura sérült meg a balesetben. Volt olyan nap, amikor többször is meg kellett műteni, elsősorban a kezeit. A Blikk úgy tudja, hogy még most is komoly küzdelem folyik a gyógyulásáért.

Műtétek sora

Van azonban esély arra, hogy teljesen rendbe jöjjön. Ehhez azonban rengeteg türelemre lesz szükség, hiszen minden bizonnyal fájdalmas beavatkozások várnak még a kislányra. Felnőtt koráig valószínűleg műtétek sorát kell még elviselnie.

Hihetetlen összefogás

A szülők egyébként már otthon vannak, viszont egyelőre egyikük sem ülhet volán mögé. Tartalékaik elfogytak, ezért gyűjtést indult Karádon. A település polgármestere azt mondta, nagy az összefogás. „Nem csak nálunk szerveztek adományozó akciókat, de több környékbeli település is bejelentkezett, hogy csatlakoznának” – tette hozzá.

Emberi hiba okozhatta

A rendőrség büntetőeljárást indított a tragédia után, a részletek felderítése a hatósági szakértők feladata lesz majd. Szakemberek úgy vélik, valószínűbb az emberi hiba, mint a műszaki. A T-28 Trojant nem kifejezetten műrepülésre tervezték. Eredetileg katonai célokra szánták, felderítő és kiképzőgépnek használták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a rendőrség felvétele a roncsról