Péntek délelőtt örömteli hírek érkeztek Csapó Gáborról. A magyar vízilabda egyik legnagyobb egyéniségét felébresztették a mesterséges altatásból. Már azt is engedélyezték számára, hogy felügyelettel kiüljön az ágya szélére

Felébresztették

Csapó Gábort felébresztették a mesterséges altatásból a gyógyintézmény intenzív osztályán. Mi több, már azt is engedélyezték számára, hogy felügyelettel kiüljön az ágya szélére, tudatánál van – tudatta a Borssal az egykori olimpiai, világ- és Európa-bajnok pólós ismerőse. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Légzéselégtelenséggel vitték kórházba

A korábbi 272-szeres válogatott vízilabdázót szerdán légzéselégtelenséggel mentő vitte kórházba, mélyaltatásban tartották. Életveszélyes volt az állapota.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kilencévesen kezdte

A vízilabdázást kilencévesen kezdte. 1972-ig az Újpesti Dózsa, 1973-ig a SZEOL AK, 1984-ig a Vasas, majd 1985-től az olasz Síracusa Palermo játékosa volt.

A válogatott színeiben

1970-től kezdődően tizenhat éven keresztül, összesen 272 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. Játékosként része volt a magyar válogatott valamennyi ebben az időszakban elért sikerében. Olimpiai, világ- és Európa-bajnoki címet is szerzett társaival.

1986-ban vonult vissza a sporttól

Az aktív sportolást 1986-ban fejezte be. A válogatottól egy 1993-ban lejátszott világválogatott elleni mérkőzésen vonult vissza. 2000-ben beválasztották az évszázad magyar vízilabda-válogatottjába.

Jogot végzett

Előbb a szegedi József Attila Tudományegyetem, majd 1973-tól a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karának hallgatója volt. 1977-ben állam- és jogtudományi doktori oklevelet szerzett.

Sokáig edzősködött

Visszavonulása után 1990-ig Syracusa Palermo, majd 1990-től 1993-ig a Vasas-Plaket vezetőedzője lett. 1994-ben Faragó Tamással Budapesten vízilabda-iskolát nyitott és egy informatikai részvénytársaságnál jogászi állást vállalt.

Filmben is szerepelt

1998-ban jelölték a vízilabda szövetség elnökének, de nem vállalta a felkérést. 2001-től ismét edző, először az UTE, majd 2003-tól az FTC vízilabdacsapatának kispadján ült. 1979-ben a Ki beszél itt szerelemről (rendezte: Bacsó Péter) című filmben főszerepet alakított. 

Zalatnay Cini is drukkol neki

A BudaPestkörnyéke írt arról, hogy Csapó barátai is szorítanak a népszerű sportember felépüléséért. Zalatnay Sarolta, Csapó Gábor fiatalkori szerelme azt mondta, ezt a meccset muszáj megnyernie a sportembernek. Hét éven át alkottak egy párt. Régóta nem beszélnek már sűrűn, de Cini nagyon szurkol a legendás pólósnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: Csapó Gábor – Forrás: TV2