Ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt drámai baleset történt kedden délután Pomázon: egy gyalogátkelőhelyen ütöttek el egy iskolás fiút. A helyszínről származó információk szerint a Hyundai sofőrje tehetetlen volt, a gyermek kerékpárjával figyelmetlenül, lassítás nélkül ment ki az útra. A fiút mentőhelikopter szállította kórházba. A szörnyű eset kapcsán most megszólalt pomázi Sashegyi Sándor Általános Iskola és Gimnázium vezetője, Nagyné Farkas Annamária gyors megoldást sürget.

Nem nézett körül

„Konkrétan kiment a kocsi elé lendülettel, semmilyen körültekintés nélkül. Sajnálom a srácot is, aki elütötte, és a kisfiút is! Remélem minden rendben lesz vele!” – írta egy szemtanú az egyik pomázi Facebook-csoportban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mentőhelikopter is érkezett

„Mi is pont láttuk. Biciklivel volt a kisgyerek, én már csak azt láttam, hogy fekszik a zebra szélén, mentőautó, mentőhelikopter, rendőrök. Kb. 1 órás dugó volt, utána indult el újra a forgalom a Beniczky utcában” – tette hozzá egy másik helyi lakó.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rohammentő is ott volt

„Én a Kartal utca – Huszár utca sarkán láttam felszállni egy mentőhelikoptert, plusz egy gyermek rohammentő még ott állt” – érkezett az újabb információ a szörnyű balesettel kapcsolatban.

Meg kell értetni a gyerekekkel

„Jobbulást a gyerkőcnek! De jobban jár minden szülő, ha veszi a fáradtságot és beleveri a gyerek fejébe (én is ezt teszem), hogy addig el nem indul, amíg mindenki meg nem állt. Azt kell velük is megértetni, hogy a közlekedési eszköz sokkal erősebb, mint egy gyalogos. Akárki akármit mond” – írta egy szülő.

Lámpás zebra kellene

„Én csak csepp vagyok a tengerben, de nem lehetne oda végre egy lámpás zebra, mint a németes sulinál? Reggel látom, ott van a városrendészet, de délután már senki. Ez nagy veszélyforrás! Nagyon sok erőt a szülőknek és szorítunk” – fogalmazott egy pomázi úr.

Döbbenetes, ami történt

„A rendészet csak szeptemberben áll ott úgy tudom, később már az sincs. Elképesztő, hogy egy ilyen helyen nincs lámpa! Döbbenetes, ami történt és a közlekedés kultúra is az! A Németsulis lámpásnál sem győzöm mondani a gyerekeimnek, hogy ha zöld, akkor is szét kell nézni. Tavaly volt szerencsém ezt megtapasztalni, kb. hetente egy zöld lámpán áthajtó simán volt, csak akkor, amikor mi mentünk” – fűzte hozzá egy szülő.

A napsütés is zavaró lehet

„Én nem megyek, mint az őrült és mégis majdnem elütöttem ott valakit, délután telibe szembe süt a nap, ha jön az ember az állomás felől, a gyerek meg nem látta, hogy indexelek lefelé a főútról, csak simán lelépett a zebrára és elindult. Egyáltalán nem láttam, csak mikor majdnem nekimentem. Szóval nem kell hozzá ezerrel menni” – osztotta meg tapasztalatait egy sofőr. Az elütött kisfiú állapotáról egyelőre nincsenek hírek.

Megszólalt az igazgató

A drámai eset kapcsán most a közösségi oldalán szólalt Nagyné Farkas Annamária, a pomázi Sashegyi Sándor Általános Iskola és Gimnázium vezetője, aki a posztjában azt írta: „Sajnálatos módon gyermekgázolás történt tegnap Pomáz főutcájának egyik gyalogátkelőhelyénél, amely kiemelt közlekedési pontja településünknek. Sok gyermek használja azt a zebrát, ahol a baleset bekövetkezett.”

A polgármesterhez fordult

„Igazgatóként már évekkel ezelőtt kérvényeztem a városvezetésnél az iskola és a szülők nevében a lámpás kereszteződés kialakítását. Sajnos nem történt érdemi előrelépés az ügyben az elmúlt időszakban. A tegnap történtek okán újfent kezdeményezem a város vezetőinél a biztonságos gyalogátkelés mielőbbi megteremtését, és egyéb úton magam is lépéseket fogok tenni a lámpás kereszteződés minél hamarabbi megvalósításáért” – írta az igazgató, aki a posztjához mellékelt egy levelet is, melyből jól látszik, javaslatával már a pomázi polgármestert is felkereste. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Megrázó baleset Pomázon: mentőhelikopter vitte kórházba a zebrán elgázolt fiút

Kiemelt kép: Pomáz főutca – Forrás: Google Maps