A Wizz Air a megnövekedett kereslet miatt bővíti kilenc népszerű útvonalán  a magyar fővárosból induló járatok számát, együttesen 14 új járattal hetente. Emellett október elejétől az egyiptomi üdülőváros, Sarm es-Sejk is közvetlenül elérhető lesz Budapestről heti két alkalommal – közölte a társaság szerdán.

Könnyebben elérhető

A közlemény szerint Abu Dhabi, Hurghada, Madeira és Tenerife mellett Alicante, Madrid és Milánó is könnyebben elérhetővé válik a magyar fővárosból: a Wizz Air minden korábbinál több járatot kínál hetente ezekre a desztinációkra. Emellett a Bázelbe és Keflavíkba tartó járatok száma is bővül. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már foglalható

A sűrített járatok és az új útvonal október 6-i indulással foglalhatóak, a jegyek már elérhetőek a Wizz Air weboldalán és applikációján keresztül.  

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokan választják

A Wizz Air jelenleg 185 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet. A légitársaságot a 2023. március 31-ével végződő pénzügyi évben 51,1 millió utas választotta.

Júliusban megszakította útját Budapesten a Wizz Air korfui járata

Amint azt a BudaPestkörnyéke.hu is megírta megszakította útját a Wizz Air légitársaság Görögországból Lengyelországba tartó járata még júliusban Budapesten, mert furcsa szagot éreztek a gépen. A fedélzeten tartózkodó 184 utast leszállították a gépről és a további intézkedésig a repülőtéren várakoztak.

Kényszerleszállás Budapesten

A Budapestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air Budapestről Marosvásárhelyre tartó járata június 29-én csütörtökön, nem sokkal azután, hogy felszállt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. Az utasok beszámolói alapján meghibásodott a hajtómű. 

Technikai probléma

„Hölgyeim és Uraim itt a kapitány beszél. Sajnos egy igen kis technikai probléma miatt vissza kell fordulnunk Budapestre, mivel a célállomásunkon, Marosvásárhelyen nincsen szerelő és így ott ragadnánk” – mondta akkor a kapitány az utasoknak.

 „Muszáj visszatérni”

„Maga a probléma egyébként nem jelentős, de muszáj visszatérnünk miatta Budapestre, körülbelül 15 perc múlva fogunk leszállni és miután leszálltunk, majd tájékoztatom Önöket a továbbiakról. Addig is szíves elnézésüket és megértésüket köszönjük” – tette hozzá.

Lemezlovasok a fedélzeten

A fedélzeten tartózkodott 3 magyar DJ is, akik éppen Erdélybe indultak koncertezni. Ők akkor az Instagramon számoltak be a történtekről.

 Nézőpont kérdése

 „Visszaérkeztünk Budapestre, és azt mondták, hogy Isztambulból jön egy gép, ami majd elvisz minket elvileg 3 óra múlva Marosvásárhelyre, úgyhogy most itt várunk. Elvileg valami hajtómű probléma volt, ami szerintem nem kis probléma, de nézőpont kérdése. Az a lényeg, hogy épségben megérkeztünk” – írta egyikük az interneten.

Csokoládét választhattak 

Az utasok egy ideig a gépen várakoztak, választhattak valamilyen csokoládét a kínálatból, de a terminálon elkölthető voucher-t nem kaptak. Végül buszokkal szállították vissza őket a terminál épületébe, ahol megvárták a cseregép indulását – emelte ki írásában a Spabook.net. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció