Drámai baleset történt kedden délután Pomázon: egy gyalogátkelőhelyen ütöttek el egy iskolás fiút. A helyszínről származó információk szerint a Hyundai sofőrje tehetetlen volt, a gyermek kerékpárjával figyelmetlenül, lassítás nélkül ment ki az útra. A fiút mentőhelikopter szállította kórházba.

Elütöttek egy fiút

Drámai baleset történt kedden délután Pomázon, egy gyalogátkelőhelyen ütöttek el egy fiút. A helyszínről származó információk szerint a Hyundai sofőrje tehetetlen volt, a gyermek kerékpárjával figyelmetlenül, lassítás nélkül ment ki az útra. A fiút mentőhelikopter szállította kórházba. A szemtanúkat sokkolták a történtek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem nézett körül

„Konkrétan kiment a kocsi elé lendülettel, semmilyen körültekintés nélkül. Sajnálom a srácot is, aki elütötte, és a kisfiút is! Remélem minden rendben lesz vele!” – írta egy szemtanú az egyik pomázi Facebook-csoportban.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mentőhelikopter is érkezett

„Mi is pont láttuk. Biciklivel volt a kisgyerek, én már csak azt láttam, hogy fekszik a zebra szélén, mentőautó, mentőhelikopter, rendőrök. Kb. 1 órás dugó volt, utána indult el újra a forgalom a Beniczky utcában” – tette hozzá egy másik helyi lakó.

Rohammentő is ott volt

„Én a Kartal utca – Huszár utca sarkán láttam felszállni egy mentőhelikoptert, plusz egy gyermek rohammentő még ott állt” – érkezett az újabb információ a szörnyű balesettel kapcsolatban.

Meg kell értetni a gyerekekkel

„Jobbulást a gyerkőcnek! De jobban jár minden szülő, ha veszi a fáradtságot és beleveri a gyerek fejébe (én is ezt teszem), hogy addig el nem indul, amíg mindenki meg nem állt. Azt kell velük is megértetni, hogy a közlekedési eszköz sokkal erősebb, mint egy gyalogos. Akárki akármit mond” – írta egy szülő.

Lámpás zebra kellene

„Én csak csepp vagyok a tengerben, de nem lehetne oda végre egy lámpás zebra, mint a németes sulinál? Reggel látom, ott van a városrendészet, de délután már senki. Ez nagy veszélyforrás! Nagyon sok erőt a szülőknek és szorítunk” – fogalmazott egy pomázi úr.

Döbbenetes, ami történt

„A rendészet csak szeptemberben áll ott úgy tudom, később már az sincs. Elképesztő, hogy egy ilyen helyen nincs lámpa! Döbbenetes, ami történt és a közlekedés kultúra is az! A Németsulis lámpásnál sem győzöm mondani a gyerekeimnek, hogy ha zöld, akkor is szét kell nézni. Tavaly volt szerencsém ezt megtapasztalni, kb. hetente egy zöld lámpán áthajtó simán volt, csak akkor, amikor mi mentünk” – fűzte hozzá egy szülő.

A napsütés is zavaró lehet

„Én nem megyek, mint az őrült és mégis majdnem elütöttem ott valakit, délután telibe szembe süt a nap, ha jön az ember az állomás felől, a gyerek meg nem látta, hogy indexelek lefelé a főútról, csak simán lelépett a zebrára és elindult. Egyáltalán nem láttam, csak mikor majdnem nekimentem. Szóval nem kell hozzá ezerrel menni” – osztotta meg tapasztalatait egy sofőr. Az elütött kisfiú állapotáról egyelőre nincsenek hírek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció