Mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke is hírt adott titkosítva akarnak Orbán Viktor számára saját alagutat építeni a Puskás Stadionba, legalábbis ezt állítja Stummer János, országgyűlési képviselő, a Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke.

2 milliárdos titkos alagút

Mint megírtuk az országgyűlési képviselő azt állítja, hogy az Országgyűlés illetékes bizottságával akarták hosszú évekre titkosítani a 2 milliárd forintos beruházást, de ő a tegnapi ülésen a bizottság elnökeként nem hagyta jóvá, nem engedte napirendre venni az ügyet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Dokumentumokat adtak át neki

Stummer János, Jobbikos képviselő – aki a Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke – azt állítja, hogy olyan dokumentumot adtak át neki, ami tényleg azt bizonyítja, hogy a miniszterelnök egy titkos alagutat építtet a Puskás Aréna alá, ami kétmilliárd forintba kerülne. IDE KAPCSOLÓDIK: Nem hiszed el, ha nem látod! Orbán Viktor szokatlan módon várta a Puskás Aréna megnyitóját

A fideszesek nyomták az alagutat

A Facebookon közzétet videóban elhangzik az is, hogy Halász János, a Parlament Nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke bement az irodájába és felvázolta neki, hogy módosítottak a napirenden, hogy dönteni tudjanak a titkos alagút sorsáról. EZT SE HAGYD KI: Látványos videó az ország legnagyobb sportépülete a Puskás Aréna építéséről

A Fidesz megszavazta a titkos alagutat

A képviselő elmondta, hogy a Fidesznek van többsége ebben a bizottságban is, ezért kedden napirendre vették az ügyet és megszavazták. A képviselő név szerint megnevezi azokat a fideszeseket.

Név szerint felsorolta kik pazarolják az adófizetők pénzét

Stummer János elmondása szerint a titkos alagutat „Halász János, Lezsák Sándor, Móring József és Hubai György megszavazták ezt a titkosított alagutat a főnöküknek” – állítja a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke, majd így folytatja:

Elsumákolnák az egészet

„Nekem nem maradt más, mint hogy a nyilvánosság elé álljak és elmondjam, mire költik az adófizetők pénzét és ezt titkosítással hogyan akarják elsumákolni” – fogalmazott a korábbi videóban a képviselő.

Nem mondták el, miért van szükség titkos alagútra

Stummer János azt is elmondta, hogy a fideszes képviselők semmilyen magyarázatot nem adtak arra, hogy miért így, miért most és egyáltalán miért akarnak titkos alagutat a Puskásba.

Ezt reagálta minderre a Puskás Aréna

A Puskás Aréna az üggyel kapcsolatban azt írta a közösségi oldalán, nincs titkos alagútról szó, csak egy 50 méteres autós átjáróról. Mint írták, az aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni, hogy jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az arénába?

Védett személyek

„Ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója, stb. – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva” – írták a bejegyzésben kedden.

Feljelentették

A HVG most azt írja közérdekű bejelentéssel fordult Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez Tényi István a jobbikos Stummer János soron kívüli nemzetbiztonsági átvilágítása céljából.

A nemzetbiztonsági bizottság elnöke biztos abban, hogy eltávolítják a testület éléről

Stummer János a Blikknek egyébként azt mondta biztos benne, hogy eltávolítják a testület éléről. „Amikor a nyilvánosság elé álltam, számoltam minden jogi és politikai következménnyel. Azt szinte biztosra veszem, hogy a bizottság éléről a kétharmad eltávolít majd, és azt is, hogy bíróság elé állítanak a véleményem és cselekedetem miatt. Ezeket a következményeket viszont büszkén vállalom, mert ez az erkölcsileg egyetlen helyes viselkedés a részemről”

Ezt mondta Gulyás Gergely a Kormányinfón

Stummer János leváltása kapcsán a Kormányinfón kérdezték Gulyás Gergely minisztert is, ám ő nem reagált erre. Arról beszélt, hogy nehéz eldönteni, hogy az álhírterjesztés vagy a titkos adat nyilvánosságra hozása súlyosabb-e. A Puskás Aréna érveit idézte vissza, ráerősítve arra, hogy az alagútra nem a magyar védett vezetők miatt van szükség, nemzetközi állami és sportvezetők is érkeznek az Arénába.

Gulyás Gergely szerint ezért robbant ez a bomba

Gulyás Gergely úgy véli Stummer János ezzel az egésszel a Jobbik elnökének, Jakab Péternek a balesetéről akarta elterelni a figyelmet, ugyanis szerinte elég nagy botrány. Jakab Péter balesetéről a LikeNews hírportál számolt be, itt. A kormányoldali média hírei után Gulyás arról beszélt, Jakab Péter sofőrje az egyik választókerületi elnök, aki korábban Auschwitzban a győzelem jelét mutatta…A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezeket is érdemes elolvasni:

Kiemelt kép: Gulyás Gergely, Stummer János – Echo Tv, ATV – BPK montázs