Kevés hely van a világon, ahol gyerekek lyukasztják a jegyet, indítják a vonatot, kezelik a vasúti váltót. A Széchenyi hegyi Gyermekvasút egy a kevesek közül, és egy utazás vele minden évszakban hatalmas élmény az egész családnak.

73 éve gyermekek szolgálatban

Hűvösvölgytől Széchenyi hegyig

A Gyermekvasút Hűvösvölgyet köti össze a Széchenyi heggyel, érintve több remek kirándulóhelyet. A vasút 2015-ben bekerült a Guinness-rekordok közé, mint „a világ leghosszabb olyan vasútvonala, ahol a forgalmi és kereskedelmi szolgálatot gyermekek látják el.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Régen Úttörővasút

És igen, itt 10-14 éves gyermekek szolgálnak, minden feladat az övék, természetesen felnőtt felügyelete mellett. A vonalat 1948-ban kezdték el építeni, és egészen a rendszerváltásig Úttörővasút nevet viselt. 

Hegyek közt kanyarogva

Alagútban

A kisvasút 12 km hosszan kanyarog az erdőben, amit 50 perc alatt tesz meg. A kisvonat áthalad egy rövid alagúton, érinti Jánoshegy megállót, ahonnan felgyalogolhatunk az Erzsébet kilátóhoz, vagy a Libegőhöz.

Szépjuhászné büfé

A Szépjuhászné állomásnál remek büfé várja az éheseket, az erdő ölelésében költhetünk egy jóízű ebédet vagy uzsonnát, majd felsétálhatunk a Hárshegy kedves kilátójába.

A gőzös mindenki kedvence

Vasútmúzeum

A hűvösvölgyi végállomáson kis múzeum mutatja be a kisvasút történetét, ahol kedves kis vonatos emléktárgyakat is vásárolhatunk.

Nosztalgiagőzössel

Ha szerencsénk van, kifoghatjuk a nosztalgiagőzöst, ami tényleg úgy visz végig az erdőn füstfelhőt pöfögve, mintha a mesében járnánk. A Széchenyi hegyi végállomást a fogaskerekűvel is megközelíthetjük, és egy remek kis játszóterezést is tervezhetünk a programba. A menetrendet és a jegyárakat a www.gyermekvasut.hu oldalon találják.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ https://www.facebook.com/gyermekvasut