Már öt éve, hogy nincs köztünk Somló Tamás. A zenész méltósággal viselte gyógyíthatalan betegségét, amelyet nem titkolt, halála mégis megdöbbentett mindenkit. Az akkor 16 éves Lili lánya ma már felnőtt, Londonban tanul, bár tehetsége lett volna hozzá, mégsem lett zenész.

Öt éve halt meg Somló Tamás

Öt éve hunyt el Somló Tamás. Az LGT legendája hosszú, gyógyíthatatlan betegségben szenvedett. Legkisebb lánya akkor 16 éves volt. A zenész özvegyének meg kellett küzdenie azzal az érzéssel, hogy gyermeke apján kívül a lelke egy darabját is elveszítette. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Magányosan gyászolt

„Nekem rettenetesen nehéz volt Tamás halála után. Magányosan, egyedül másztam ki ebből az egészből. Tudtam, hogy ekkora fájdalommal nem tudok nap mint nap szembenézni és cipelni, mert nagyon megvisel, ezért a vele kapcsolatos szép emlékeimet becsomagoltam, betettem egy dobozba, majd felraktam a szívem kis vitrinjébe a polcra. Neki mindig lesz ott helye” – mondta a Borsnak Keszthelyi Gyöngyvér Somló Tamás özvegye.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Most is ott van velük

„Ő annyira meghatározó része volt a családunknak, hogy nem vagyunk, nem maradtunk nélküle. Itt van velünk a mindennapokban, a családi összejöveteleken, a lányom okos szemében és mosolyában” -mondta Gyöngyvér.

Sokan szerették

„Tamás elvesztése mindenhol visszaköszönt, olykor a legváratlanabb helyzetekben is. Annyi ember szerette őt… És amikor azt hittem, hogy emiatt sokkal lassabban leszek túl a gyászon, rájöttem, hogy ennek a sok embernek a szeretete manifesztálódik és összeadódik, ami erőt adott”

Fájdalmas a hiánya

Az özvegy arról is beszélt, hogy „döbbenetes, hogy már 5 éve nincs velünk, de a hiánya ennyi idő után is ugyanolyan fájdalmas. Nagyon sok mindennel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményét”.

Nem lehet elfelejteni

„Végtelenül szomorú, fájdalmas a távozása, de hálával és alázattal gondolok arra az időre, ami mindkettőnknek megadatott. Őt nem lehet és nem is fogjuk elfelejteni” – mondta az özvegy.

16 évesen lett félárva Lili

Somló Tamás lánya mindössze 16 éves volt, amikor édesapja meghalt. Lili sokat beszélget édesanyjával a zenészről. Gyöngyvér szerint, ha ma látná lányát az édesapja, akkor biztosan elfogult lenne vele és úton-útfélen dicsekedne vele.

Nem akarta, hogy lánya zenész legyen

Somló Tamás tisztában volt azzal, hogy az összes gyermeke rendelkezik zenei affinitással, ezért mindegyiket taníttatta zongorázni. Azt viszont nem akarta, hogy Lili zenész legyen.

Londonban tanul

Lili most Londonban tanul, művészetekkel foglalkozik, később kurátor szeretne lenni. „Borzasztó szerény, szerintem el sem hiszi, hogy ő nem egy hétköznapi gyerek. Amihez nyúl, abból valami jó dolog sül el. Csak rajta múlik, mihez kezd az életével” – mondta Gyöngyvér.

Budakalászon vett villát

Halála előtt nemsokkal Somló Tamás egy villát vett Budakalászon, hogy ott pihenhesse ki a turnék és koncertek fáradalmait, illetve, hogy szabad hétvégéit a város zajától távolabb az agglomerációban tölthesse.

Somló Tamás villája

Forrás: budakalasz.hu

A két háború közt építették

2500 nm telken fekvő 3 szintes, 320 nm alapterületű lakóingatlant még Bárczy Dezső államtitkár építtette a két háború között, majd fia, Bárczy János író használta. Somló Tamás a hirtelen jött betegsége miatt csak a belső rész rendberakásáig jutott.

130 millióért árultak

2018-ban 130 milliót kértek a zenész örökösei az ingatlanért, amelyet nagyon sokáig hirdettek. Valószínűleg gazdára lelt azóta a villa, mert már évek óta nem található az interneten a hirdetés. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Somló Tamás