Péntek reggel érkezett a bejelentés a Katasztrófavédelemhez, miszerint kigyulladt egy családi ház Érden. A helyi tűzoltók két járművel vonultak a helyszínre, ahol egy ötven négyzetméteres családi ház harminc négyzetmétere égett. A tűzoltók az épület oltása közben egy középkorú férfi holttestét találták meg.

Holttestet találtak

Péntek reggel háromnegyed nyolckor érkezett a bejelentés a katasztrófavédelemhez, miszerint kigyulladt egy családi ház az érdi Orom utcában. Az érdi tűzoltók két járművel vonultak a helyszínre, ahol egy ötven négyzetméteres családi ház harminc négyzetmétere égett. A tűzoltók az épület oltása közben egy középkorú férfi holttestét találták meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Felhalmozott szemét

A házban szemét volt felhalmozva, ami egyrészt elősegítette a tűz terjedését, másrészt nehezítette a tűzoltók bejutását és az oltást. A tűzoltók egy gázpalackot is kihoztak az égő épületből, megelőzve a robbanást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rontja a menekülés esélyét is

A tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás tisztázza majd. Ha sok éghető anyagot halmozunk fel, az nemcsak a tűz keletkezésének veszélyét növeli, de a menekülés lehetőségét is rontja. Az otthonunk tisztán tartása tűzvédelmi szempontból is fontos – figyelmeztet rá ismételten a katasztrófavédelem.

Gyújtogatás történhetett

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról, hogy feltehetően gyújtogatás miatt égett egy családi ház teteje és egy autó a főváros 18. kerületben. A ház tulajdonosai azt mondják, az épületben pár napja már volt egy tűz. Akkor még azt állapították meg, hogy elektromos zárlat miatt pusztíthattak a lángok a házban. 

Kiégett autó az utcán

Kiégett az autó az utcán, a motor és az utastér is lángolt. Mellette a családi ház teteje is leégett, csak néhány kormos gerenda maradt a tetőszerkezetből – tudta meg az RTL Híradó.

Hajnalban jött a riasztás

A tűzoltók hajnali három körül kapták a riasztást. „Azt látták a kollégáim, hogy egy családi ház tetőszerkezetében tűz keletkezett, ezzel párhuzamosan az utcafronton egy autó is lángolt” – mondta Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese. 

Megakadályozták a továbbterjedést

„Azonnal megkezdték az oltást, először körülhatárolták a lángokat, azaz megakadályozták, hogy a tűz tovább terjedjen, majd véglegesen el is oltották azt” – tette hozzá.

Sértetlen kerítés

A felvételeken látszik, hogy a kocsi és az épület között a kerítés sértetlen, még a fű sem perzselődött meg. A lángok tehát nem az egyikről terjedhettek át a másikra. A tulajdonos egyik rokona szerint valaki szándékosan okozhatott tüzet. Ráadásul az épületnél nem először pusztítottak a lángok. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció