Patkányok bukkantak fel a budapesti János kórház szülészetén. A sebészet és az urológia is a Kútvölgyi kórházba került át, a megüresedett helyiségekben pedig egyre több patkány szaladgál. A kórház illetékesei azt mondják: tudnak a problémáról és már intézkedtek ez ügyben.

Patkányok a szülészeten

Patkányok bukkantak fel a budapesti János kórház szülészetén. A sebészet és az urológia is a Kútvölgyi kórházba került át, a megüresedett helyiségekben pedig egyre több patkány szaladgál a Szent János Kórházban, legutóbb a szülészet-nőgyógyászaton. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tudnak a problémáról

A Szent János Kórház azt nyilatkozta a Naphire.hu portálnak, hogy tudnak a problémáról és már intézkedtek ez ügyben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

„Megtették a szükséges intézkedéseket”

„Intézményünk azonnal értesítette a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságot, a szolgáltató pedig a helyszíni szemlét követően megtette a szükséges intézkedéseket” – nyilatkozta Sebők-Tóth Kata, az intézmény kommunikációs vezetője.

Penészes kenyér romlott felvágottal

A BudaPestkörnyéke.hu júniusban írt arról, hogy penészes kenyeret és romlott felvágottat kaptak a betegek a budapesti Szent János Kórház gasztroenterológiai osztályán. Minderről egy ott fekvő asszony leánya számolt be, aki képekkel is alátámasztotta állításait. Az eset azért különösen aggasztó, mivel ezen az osztályon olyan betegeket kezelnek, akiknek súlyos, akár életveszélyes emésztőrendszeri problémáik vannak, akiknek táplálkozásra külön figyelmet kellene fordítani.

Hányás és hasfájás

Hosszú évek óta visszatérő téma a kórházakban kezelt betegeknek felszolgált étel minősége és mennyisége. „A János-kórház gasztroenterológiai osztályán az édesanyám a reggelit kapott felvágottat ugyan megette, de valószínűleg romlott lehetett, mert utána hányt és egész délelőtt nagyon fájt a hasa. Nem tudok elmenni emellett a felháborító eset mellett. A kórháznak azonnal jeleztem” – írta egy nő a Facebookon. 

 „Szégyenletes”

„Szégyenletes, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet, nem beszélve róla, hogy pont a gasztroenterológiai osztályon. Sajnálatos módon édesanyám jelenleg nincs olyan állapotban, hogy az érdekeit érvényesíteni tudja. Délután mikor bementem akkor mondta, hogy mi történt” – mondta hírportálunknak a kórházban fekvő asszony leánya, Annabella.

A nővérek nem tehetnek róla

„A nővérek felé jeleztem, akik mondták, hogy ők nem tehetnek róla. Tartok attól, hogy pont semmi nem fog történni, de a saját lelkiismeretem megnyugtatása végett muszáj jeleznem a történeteket a megfelelő fórumokon” – tette hozzá.

Középpontban a fekvőbetegek ellátása

„Kórházunk 6 telephelyen 1141 betegágyon biztosítja folyamatosan az ellátási területünkhöz tartozó több százezer lakos fekvőbeteg ellátását. A hozzánk érkező panaszokat minden esetben kivizsgáljuk és arról a panaszost értesítjük” – írta a Magyar Hangnak a kórház.

372 milliót költöttek rá

A lap utána járt annak, ki és milyen összegért étkeztet a kórházban. Egy megállapodás szerint az elmúlt egy évben csaknem 372 millió forintot költött erre a célra a kórház, és mind normál, mind pedig diétás étrendben egy élelmezési nap egységára 1650 forint volt.

Sovány összegek

Ám ennek az összegnek mindössze harmada, 550 forint a nyersanyag – azaz az étel. Naponta. A szerződés tartalmazza az étkezések szerinti bontást is, ami akár némi magyarázatként is felfogható: reggelire 110 forint, ebédre 275 forint, vacsorára és egyéb kisétkeztetésre 165 forintos keret állt rendelkezésre naponta. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció