Feltehetően gyújtogatás miatt égett egy családi ház teteje és egy autó hajnalban a főváros 18. kerületben. A ház tulajdonosai azt mondják, az épületben pár napja már volt egy tűz. Akkor még azt állapították meg, hogy elektromos zárlat miatt pusztíthattak a lángok a házban. A rendőrség a hajnali eset után rongálás miatt indított büntetőeljárást. 

Gyújtogatás történhetett

Feltehetően gyújtogatás miatt égett egy családi ház teteje és egy autó hajnalban a főváros 18. kerületben. A ház tulajdonosai azt mondják, az épületben pár napja már volt egy tűz. Akkor még azt állapították meg, hogy elektromos zárlat miatt pusztíthattak a lángok a házban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiégett autó az utcán

Kiégett autó az utcán, a motor és az utastér is lángolt. Mellette a családi ház teteje is leégett, csak néhány kormos gerenda maradt a tetőszerkezetből – tudta meg az RTL Híradó.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Hajnalban jött a riasztás

A tűzoltók hajnali három körül kapták a riasztást. „Azt látták a kollégáim, hogy egy családi ház tetőszerkezetében tűz keletkezett, ezzel párhuzamosan az utcafronton egy autó is lángolt” – mondta Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese. 

Megakadályozták a továbbterjedést

„Azonnal megkezdték az oltást, először körülhatárolták a lángokat, azaz megakadályozták, hogy a tűz tovább terjedjen, majd véglegesen el is oltották azt” – tette hozzá.

Sértetlen kerítés

A felvételeken látszik, hogy a kocsi és az épület között a kerítés sértetlen, még a fű sem perzselődött meg. A lángok tehát nem az egyikről terjedhettek át a másikra. A tulajdonos egyik rokona szerint valaki szándékosan okozhatott tüzet. Ráadásul az épületnél nem először pusztítottak a lángok.

Már volt egy tűz itt

Kormos falak, leégett tévé. Így néz ki az épület belül. A lakásban május végén is tűz volt. A hatóságok akkor azt mondták nekik, hogy elektromos zárlat okozhatta a tüzet, ami magától kialudt.

A szomszéd hívta őket

Most hajnali három körül pedig a hátsó szomszéd hívta a családot, hogy újra tűz van. Ég a tető és a kocsi. Az épületben nem lakott senki. Hamarosan egy fiatal pár költözött volna ide, gyerekkel.

„Mindenünk ez a ház volt”

„Nekünk mindenünk ez a ház volt, ezt most kezdtük volna újítani. Nagyjából egy hónapja kezdtünk el vele foglalkozni, pici babával költöztünk volna, most ez így teljesen el lett lehetetlenítve” – mondta a ház hölgy lakója.

Büntetőeljárást indítottak

Azt mondják, nem tudják, hogy ki okozhatta a tüzet. A BRFK sajtóosztálya azt írta: rongálás gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen indítottak büntetőeljárást. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció