Noha eljárások sora folyik ellene és hosszú hónapokat töltött a rácsok mögött, mindez a jelek szerint nem igazán szegte kedvét. Kérdés persze, hogy szándékait valóra tudja-e váltani.

Gondolatok a letartóztatás alatt

„Nagyon sokat gondolkoztam bent a börtönben abban a kettőszázhuszonkét napban” – mondta el egy vasárnap esti Facebook-videóban Szeged korábbi önkormányzati képviselője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szembeszállna a rendszerrel

Szabó Bálint ellen több büntetőeljárás is folyik, amelyek miatt már korábban letartóztatásban is volt. Mint mondta, a tavalyi ellenzéki vereség után rengetegen elhagyták az országot és vannak olyanok, akik szembeszállnak a rendszerrel – önmagát utóbbiak közé sorolta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ez a baja Karácsony Gergellyel

Úgy véli, a miniszterelnöki poszttal szemben ma egy komolyan vehető pozíció van – ez pedig a főpolgármesteri poszt, amellyel szerinte nem él, hanem visszaél a jelenlegi városvezetés. Egyúttal megosztotta elképzeléseit is, milyen habitusú vezetőnek kell lennie Budapest első emberének.

Ne előre menjünk, hanem hátra

Ugyanis a radikális ellenzékieknek nem arra van szüksége, hogy ha kimennek az utcára, akkor hazaküldik őket, hanem aki „visszafoglalja velük Budától Pesten át, ha kell, Veszprémet és Zalaegerszeget is (…) „Budapest főpolgármester-jelöltjeként, független-civil jelöltként folytatom közéleti tevékenységemet, és így kívánok eleget tenni annak a felszólításnak, hogy előre menjünk, ne hátra” – fogalmazott.

Kudarcos tüntetés

Szabó Bálint meglehetősen kalandos utat járt be a politikában. A nevéhez fűződik a 2022 augusztusi, úgynevezett „gazdatüntetés” is. Elmondása szerint akkor több ezer traktor indult meg a főváros felé, ám mindösszesen hatvan tüntető és néhány autó érkezett meg a helyszínre.

Veszélyes manőverek

2022 novemberében aztán közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak gyanújával letartóztatásba került, mivel többször belevágott a miniszterelnök konvojába. Végül június végén szabadult, s később másfél év börtönbüntetésre ítélték, amelyet négy évre felfüggesztettek – derül ki a Telex cikkéből.

Október 23-án kilakoltatást tervezett

Legutóbbi akciójáról egyébként mi is hírt adtunk: október 23-án ki akarta volna lakoltatni a kormányfőt annak 12. kerületi házából. Az akciót nem csak az nehezítette, hogy Orbán Viktor ekkor Veszprémben tartózkodott, de a rendőrök is villámgyorsan kiszorították őt és követőit a Cinege útról.

Hazudhatott a rendőröknek

A politikus lassan már több évtizede különféle botrányairól híres. Korábban vádat emeltek ellene hatóság félrevezetése miatt is. A vádirat szerint a férfi 2021. február 15-én este 7 óra körül Makó külterületén integetve segítséget kért az arra haladó rendőröktől.

Mesébe illő történet

Nekik valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak, és egy garázsban ébredt. Bejelentése szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésén, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték, és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünkön a rendőrökkel szelfiző Szabó Bálint látható, forrás: Facebook.)