Módosul a jövő évi tanév rendje. Legalábbis egy frissen kijött rendelettervezet szerint, amiből kiderül, hogy hosszabb lehet a téli és a tavaszi szünet, ám a nyári szünet csak egy héttel később kezdődik majd.

A tanévkezdés

A tervek szerint a 2023/2024-es tanév első tanítási napja szeptember 1-je péntekre esik, az utolsó pedig 2024. június 21-e, szintén péntekre. Ez rendhagyó, ugyanis ebből az következik, hogy a tanítás egy héttel tovább tart majd jövőre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hosszabb téli szünet

Úgy tudni az őszi szünet október 28-tól november 5-ig tart majd, a téli pedig hosszabb lesz, mint a megszokott. Idén az elszálló rezsiárak miatt nyújtották meg a téli szünetet, az új tanévben azonban úgy fest megmarad ez a szokás, így közel egy héttel tovább lehetnek majd otthon a diákok. A tanév első féléve pedig 2024. január 19-ig tart majd, írja a Telex.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rendhagyó tavaszi

A tervek szerint a tavaszi szünet is hosszabb lesz jövőre, március 28. lesz az utolsó tanítási nap, ezt követően csak április 8-án kell majd újra iskolába menni.

Az érettségi

A 2024. évi írásbeli érettségik május 3-án kezdődnek majd, a szóbeli vizsgák pedig 2024. június 17-28 között zajlanak majd le.

Még nem fogadták el

A tervezetet egyébként még nem fogadták el, augusztus 6-ig lehet véleményezni, ezt követően alakul ki majd a jövő évi tanév végleges rendje.

Hosszú hétvégéből is lesz bőven

2024 egyébként több szempontból különleges lesz, ugyanis jó pár, egészen pontosan öt háromnapos, egy négynapos és egy hatnapos hosszú hétvége vár majd ránk.

Extrém hosszú karácsony

A nemrégiben megjelent rendelet szerint 2024-ben összesen hét hosszú hétvégét élvezhetünk majd, ezek közül öt háromnapos lesz, kettő pedig ennél is hosszabb, mivel augusztus 20-a 2024-ben keddre esik, de a rendelet szerint a hétfőt is megkapjuk, így az ünnep miatti hétvége négynapos lesz. A szerda-csütörtökre eső december 25-26-ához pedig hozzácsapták a keddet és a pénteket (24. és 27.), így a karácsonyi pihenés 2024-ben extrém hosszú, hatnapos lesz. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Józsefváros reagált a kormány megszorításaira: 60 ezer forint bölcsödéztetési támogatás és háromszorosára emelt beiskolázási támogatás jön szeptembertől

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Balázs Attila