Az Operettszínházban megelevenedik János vitéz története, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum kertjében ünnepi programkavalkád várja az egész családot. A budapesti Terminálban Agapé buli a nemzeti ünnep előestéjén. A Szentendrei Kisállatkertben a Beorzók Napja kínál hasznos időtöltést, az állatbarátokat a Veresegyházi Medveotthon csalogatja feltöltődésre.

János vitéz az Operettben

1845. márciusában jelent meg Petőfi Sándor elbeszélő költeménye, a János vitéz.
Március 14-én 17 órától megelevenedik a mindannyiunk által jól ismert történet Kacsóh Pongrác daljátékának csodálatos zenéjével a Budapesti Operettszínházban.

Kacsóh Pongrác daljátéka

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Talpra magyar!  a Terminal Budapestben

A hosszú, hideg és sötét téli hónapok után újra Agapé! Ünnepeljük meg közösen az újbóli találkozást, a hanyatló járványgörbét és persze a márciusi ifjakat a nemzeti ünnepünk előestéjén, március 14-én, hétfőn! A buli helyszíne az egykori Pilvax kávéház és Landerer nyomdájának szomszédságában található. Hétfőn este a Deák téri Terminál Budapest szórakozóhelyen várunk Titeket, ami egész este csak a miénk lesz – hívja a szórakozni vágyókat a szervező Agapé.

A nemzeti ünnep előestéjén

TALPRA ÉRD! a Magyar Földrajzi Múzeumban

Családi nap március 14-én, 14 -20 óra közt a Magyar Földrajzi Múzeum Kertjében. Lesz huszárbandérium, kézműveskedés, édes élmények, banyaforgó, fotószínház, forradalmi divatbemutató és sok más, amiért érdemes Érdre elmenni.

Szabad dallamok és Pál utcai fiúk koncert

Beporzók Napja a Szentendrei Kisállatkertben

Számtalan játékkal várják az érdeklődőket: a programok során kicsik és nagyok egyaránt megismerhetik legfontosabb beporzókat, és azt, hogy hogyan élnek, hogyan néznek ki, miért is olyan fontosak ők a számunkra? A résztvevők egy-egy állomás ponton játékok segítségével kerülhetnek közelebb a beporzók színes világához.

Rovarok, virágok, mézek

Látogatás a veresegyházi Medveotthonban

Márciustól kisvasúttal is körbejárható! A Medveotthonban lévő Kisvasút országosan tekintve is egyedülálló, hiszen csak itt mondható el, hogy teljesen elektromos mozdonyokkal közlekednek, melyekkel óvják környezetünket.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/operettszínhaz