Egy őrjöngő férfihez hívták a rendőröket péntek dél körül a 8. kerületbe. A férfi késsel a kezében balhézott, a rendőri intézkedés közben pedig rosszul lett. A járőrök próbálták újraéleszteni, a férfi azonban meghalt. Tavaly októberben szintén a Baross utcában rendőri intézkedés közben halt meg egy férfi.

Őrjöngő férfihoz hívták a rendőrséget

Bejelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. július 15-én 12 óra 32 perckor, hogy a 8. kerületi Baross utcában egy férfi késsel a kezében őrjöng, és betört egy kirakatot.

Sok rendőr vonult ki a helyszínre

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Intézkedés közben rosszul lett

A helyszínre érkező járőrök igazoltatni próbálták a láthatóan zavart, korábban késsel fenyegetőző embert, majd megbilincselték. Az intézkedés közben a 30 éves férfi rosszul lett, elvesztette az eszméletét, ezért a rendőrök azonnal, haladéktalanul megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak – de már nem lehetett megmenteni az életét.

Sokan azt kérdezték, mi történt?

Jogszerű volt az intézkedés

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az intézkedés arányos, jogszerű és szakszerű volt, a haláleset nem áll összefüggésben a rendőri intézkedéssel. Közben kiderült, hogy ugyanez a férfi fél órával korábban autóval közlekedett a 7. kerületben, ahol összetört három gépkocsit.

A rendőrök sem értették mi történt a férfival

Vizsgálják a haláleset körülményeit

A Budapesti Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Rendőrségi autók a helyszínen

Ráugrott a rendőrautóra

2021 októberében, szintén Budapesten, a 8. kerületben egy fiatal férfi az út közepén sétált. Majd ráugrott egy éppen arra közlekedő járőrautó motorház tetejére a Baross utca Szigetvári u. sarok.

Hárman próbálták leteperni

A rendőrök ekkor kiszálltak, le akarták teperni, de a fiatal férfi annyira ellenállt, hogy három zsaru sem bírt vele. A rendőrök ezután erősítést hívtak. A férfi bilincselés közben rosszul lett, a rendőrök próbálták újraéleszteni.

Defibrillátorral is próbálkoztak

Hiába próbálkoztak hosszú percekig a járőrök, majd a  helyszínre kiérkező mentők is újraéleszteni a férfit. A mentősök még defibrillátorral is próbálták újraéleszteni, de sajnos nem tudták megmenteni az életét.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.