Egy alvó utastól lopta el a táskáját – benne minden iratával – a keresett férfi.

Mindent vitt

A BRFK tájékoztatása szerint ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást lopás miatt. Január 13-án 2 óra 15 perc körül a 6-os jelzésű villamoson alvó utastól ellopta hátizsákját, benne okmányait, pénzt, bankkártyát és egyéb személyes tárgyait. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem gondolt a kamerára

A feltételezett elkövetőről felvétel készült, amelyen jól látható, ahogy először hosszasan figyeli kiszemeltjét, majd gondos mozdulattal már viszi is az értékeket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Itt a videó a pofátlan tolvajról:

Ha felismerné

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit felismeri, személyazonosságával, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon – írja az Index.

Korábbi eset

Ahogy arról korábban beszámoltunk, többször is támadó mozdulatokat tett felé az utasokkal teli villamoson. Áldozata annyira megrémült, hogy inkább adott neki pénzt. Noha a veszélyes bűnöző elmenekült, ennek ellenére a kamera mindent látott.

Teljesen gátlástalan volt

Az eset még tavaly szeptember 3-án, délután történt a 6-os villamos 11. kerületi szakaszán. Itt az 50 éves férfi felfigyelt egy külföldi nőre – derül ki a Fővárosi Főügyészség tájékoztatásából.

Pénzt kért, de nem kapott

Leült a vele szemközti ülésre, ujjai összedörzsölésével jelezte neki, hogy pénzt kér tőle. A magyar nyelvet nem beszélő áldozat értette, mit szeretne a férfi, s a fejét rázva jelezte, hogy nem szeretne neki semmit sem adni. Ekkor ismét pénzt kért, amire újfent elutasító választ kapott.

Próbálta megsebezni

A férfi ekkor elővett egy éles eszközt a táskájából, azt a nő előtt látványosan forgatni kezdte, majd hirtelen a nyaka felé tett egy szúró mozdulatot. Szerencsére nem talált, ugyanis a nő elrántotta a fejét, de ezzel még közel sem volt vége a tortúrának.

Ennyit zsákmányolt

Továbbra is fenyegetően hadonászott felé a késsel, majd a nő hasa irányába tett egy támadó mozdulatot, miközben folyamatosan pénzt követelt tőle. Ekkor áldozata teljesen megbénult a félelemtől, s kinyitotta a pénztárcáját. A támadó 55 ezer forintot vett ki belőle.

Hamar elkapták

Ekkor az egyik szemtanú a villamosvezető felé indult segítséget kérni, a nő pedig felállt, próbált volna távolodni támadójától. Az leszállt a következő megállóban, de előtte még hátulról meglökte a nőt. Nem menekülhetett sokáig, a közelben elfogták a rendőrök. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a videóból